LEGENDA DO LEGENDE: Ovo su ambasadori Svetskog kupa u košarci

V. P.

06. 02. 2023. u 22:40

LEGENDARNI španski košarkaš Pau Gasol pridružio se Argentincu Luisu Skoli kao ambasador predstojećeg Svetskog kupa, od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

ЛЕГЕНДА ДО ЛЕГЕНДЕ: Ово су амбасадори Светског купа у кошарци

Foto: AP

- U košarci je najteže osvojiti trofej Svetskog kupa. Pobedničkom timu je potrebno da ima čvrst karakter i timsku hemiju, saigrače koji će vas podići kada vam ne ide. Velika je čast biti u ovom timu globalnih ambasadora, zajedno sa Luisom Skolom, istinskom legendom i jednim od mojih najtežih protivnika na terenu - kaže Gasol, koji se penzionisao posle Olimpijskih igara u Tokiju 2021.

Najblistaviji trenutak u njegovoj reprezentativnoj karijeri je svetska titula na šampionatu u Japanu 2006. godine, na kojem je bio MVP iako je zbog povrede propustio finalni meč sa Grčkom. Gasol je u proseku postizao 21,2 poena, uz 9,4 skoka i 63 odsto realizacije šuta iz igre.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)