IMA VATRE I ZA "ŠUMU!" Egzum: Protiv Zvezde smo dobili varnicu koja je buknula u požar

G. KELIĆ

02. 02. 2023. u 09:22

POKUŠAĆE košarkaši Partizana da obrazac iz ubedljive pobede nad Asvelom (92:71) ponesu i u Kaunas, gde sutra (19.00) gostuju ekipi Žalgirisa, u drugom meču duplog evroligaškog kola, jednako bitnom na putu ka top osam fazi.

ИМА ВАТРЕ И ЗА ШУМУ! Егзум: Против Звезде смо добили варницу која је букнула у пожар

FOTO: M. Vukadinović

Uvreženo mišljenje nakon impozantne predstave protiv francuskog šampiona jeste da su Obradovićevi izabranici odigrali najbolji meč u sezoni. Mada su takvi utisci subjektivna stvar, objektivno je reći da je igra iz tog duela šablon po kojem bi "valjak" trebalo da melje u predstojećih 12 kola na evropskom frontu, kako bi san o četvrtfinalu u svojoj povratničkoj sezoni, držao budnim što duže.

- Pobedili smo Monako sličnom razlikom kod kuće. Ne znam da li je ovo naše najbolje izdanje, ali znam da nam je pobeda bila baš potrebna. Nastavljamo da radimo i ostajemo čvrsto na zemlji. Očigledno je da smo odigrali dobro, ali nema opuštanja - smiruje navijačka zaletanja kapiten Kevin Panter.

EGZUM VOZI "PARNI-VALjAK"

DANTE Egzum je od početka sezone, zajedno sa Matijasom Lesorom, najkonstantniji i najbolji igrač Partizana. Ali, nivo njegove igre dodatno je skočio od starta 2023. gde u šest evroligaških utakmica u proseku beleži 15,5 poena i uz Pantera je najefikasniji pojedinac tima.

Zna sa 22 poena najefikasniji strelac meča da je pred njim i njegovim saborcima još dug i izazovan put koji ih u nastavku takmičenja vodi kroz litvansku "šumu".

- Baš su čvrsti. Znam ih još iz prethodnih sezona, posebno su opasni na svom terenu gde navijači prave dobru atmosferu. Na nama je da se borimo i verujemo u sebe. Borimo se protiv tima koji, kao i mi, želi da bude među najboljih osam. Kako se sezona bliži kraju, svaka utakmica može da bude kao plej-of okršaj - dodaje američki bek.

Crno-beli u pravi "pakao" ulaze krajem marta i početkom aprila, na poslednjim stepenicama regularne faze, gde redom igraju sa Efesom, Olimpijakosom, Barselonom, Realom i Monakom. Zato valja iskoristiti aktuelni momenat dobre igre i nešto lakši raspored, kako bi se upisalo što više pobeda, ali i brejkova na gostovanjima, koji su krucijalni za plasman u doigravanje.

- Mislim da iz meča u meč moramo da igramo našu igru, niko od nas ne razmišlja da zablista ili uradi nešto za sebe. Protiv Asvela je Kevin pogađao, posle njega su neku drugi momci odradili fantastičan posao za sjajnu timsku pobedu - kazao je Dante Egzum.

Australijanac ističe da je upravo skalp "večitom rivalu" u prošloj rundi bila inicijalna kapisla za eksploziju protiv Asvela. I dodaje da je na tom "talasu" potrebno jahati i u nastavku.

Doživotna kazna za pljuvača

CRNO-BELI su odlučili da donose odluke u duhu najvećih evropskih klubova i prvi put u svojoj istoriji jednom "navijaču" zbog neprimerenog ponašanja doživotno zabranili prisustvovanje utakmicama crno-belih.

Kako su iz kluba objavili, vrlo brzo su identifikovali izgrednika sa inicijalima S. G. koji je na poluvremenu utakmice sa Baskonijom 13. januara ustao sa svog mesta i pljunuo sudije koje su išle ka svlačionici.

- Klub će od počinioca, sudskim putem, potražiti naknadu štete za izrečenu kaznu Evrolige u iznosu od 5.000 evra, uvećanu za dodatne troškove - dodaje se u saopštenju crno-belih.

- Protiv Zvezde smo dobili tu varnicu koja je zapalila vatru i sada koristimo to. Dobru košarku igramo, sada moramo nešto slično da ponovimo protiv Žalgirisa, koji je fantastičan tim - zaključuje organizator igre crno-belih.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!