KASNO SI SE SETIO! Nekada prvi čovek Evrolige: Planirao sam licence za Zvezdu i Partizan

Novosti online

17. 01. 2023. u 09:10

Bivši predsednik najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja Evrolige Đordi Bertomeu govorio je za Mocartsport, a dotakao se i učešća Crvene zvezde i Partizana u elitnom takmičenju.

КАСНО СИ СЕ СЕТИО! Некада први човек Евролиге: Планирао сам лиценце за Звезду и Партизан

Foto: EPA-EFE/David Aguilar

- Srbija je uvek bila država koja se razlikovala od onih kojima smo davali dugoročne licence. U Španiji, Nemačkoj, Turskoj ili Rusiji, pojedini timovi su godinama jasno dominirali nacionalnim ligama. Zato je imalo smisla uručiti im višegodišnje članstvo. Kada su pitanju Srbija, kao i Jadranska liga, drugačija je situacija. U jednom periodu je Cibona bila veoma snažna, pa Partizan i Crvena zvezda, tu je bila i Budućnost... Nije bilo tima koji jasno dominira, kao što to recimo rade Panatinaikos i Olimpijakos u Grčkoj, Barselona i Real Madrid u Španiji ili CSKA u Rusiji. Zbog toga nismo mogli da se odlučimo za jedan put.

Otkrio je Bertomeu i da je on bio taj koji je crno-bele smestio u elitno evropsko takmičenje.

- Sada mogu da kažem da se ove sezone prvi put otvorila prilika za dva srpska tima u Evroligi i da sam ja bio taj koji je dao vajld kartu Partizanu. Bilo je pravo vreme. Čim se otvorila prilika za dva tima iz Beograda u Evroligi, iskoristio sam je. Postojali su objektivni uslovi. Crvena zvezda je bila šampion ABA lige, Partizan se razvijao i bio važan u Evrokupu - rekao je Bertomeu. 

Uporedio je beogradske večite rivale sa Albom i Bajernom i istakao da je planirao licence za večite rivale. 

- Bilo mi je u planu. Zajedno sa brojnim drugim stvarima. Bez sumnje. Evroliga mora više da radi sa timovima, ali mnogo stvari je bilo u mojim planovima... Hajde da pričamo o berlinskoj Albi. Bila je u mojim idejama i dobila je vajld kartu za dve godine. To je proces. Asvel i Bajern su takođe bili u mojim zamislima za budućnost, pa su pre dobijanja dugoročnih licenci dobili vajld karte na dve godine. To je proces i planirao sam da kroz isti prođu Crvena zvezda i Partizan. 

Otkrio je i da se okrenuo drugim stvarima pošto mu Evroliga više nije primarna. 

- Iskreno, trudim se da se udaljim od dnevnih dešavanja u Evroligi, to je sada u rukama drugih ljudi. Nažalost, još postoji podela među klubovima i to je nešto što nije dobro, ali ne pratim toliko pomno. Preda mnom su nova iskustva, ne želim da se mešam - zaključio je Španac.

BONUS VIDEO: KO JE NAJPLAĆENIJA SPORTISKINjA: Objavljena lista zarada za 2022

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)