"NIJE LAKO U 'PIONIRU', TO JE MITSKA DVORANA": Trener Reala svestan šta čeka "kraljeviće" protiv Crvene zvezde

Novosti online

10. 01. 2023. u 11:00

CRVENA zvezda utakmicom protiv Real Madrida nastavlja takmičenje u Evroligi. Trener "kraljevića" Čus Mateo je svestan da njegovu ekipu čeka težak posao u Beogradu.

НИЈЕ ЛАКО У ПИОНИРУ, ТО ЈЕ МИТСКА ДВОРАНА: Тренер Реала свестан шта чека краљевиће против Црвене звезде

FOTO: KK Crvena zvezda

Španski stručnjak imao je samo reči hvale za šampiona ABA lige, za koga smatra da je promenio stil igre u odnosu na prvi duel ovih rivala koji su "kraljevići" dobili.

- Crvena zvezda se mnogo promenila od oktobra. U poslednjih deset utakmica dobila je osam, radikalna je promena stila igre. Jako je teško pobediti Crvenu zvezdu u Beogradu, bez obzira na to što su dva poraza u tom nizu od deset utakmica došla upravo na parketu "Pionira". Oni se bore do kraja, sa mnogo intenziteta, tim sa mnogo vrlina, igraju timski. Defanzivno su jako dobri, pogotovo u situacijama jedan na jedan - rekao je Mateo.

Real ima problema sa povređenim igračima, ne kao Zvezda, ali ih ima.

- Idemo u Beograd sa 12 igrača, svi koji su igrali protiv Gran Kanarije su u kombinaciji. Ideja je da nam se Mario Hezonja priključi u Beogradu. Imao je neke probleme koje je morao da reši. Dakle, 12 plus Mario.

Čus Mateo/Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Svestan je koliko je teško igrati u hali "Aleksandar Nikolić".

- To je mitska dvorana, koju navijači uvek napune do vrha i guraju svoj tim napred. Ta dvorana odiše košarkom. Tu nikada nije lako igrati, jer je atmosfera uzavrela, gostima je jako teško.

Otkrio je i to šta je potrebno da urade njegovi izabranici kako bi došli u situaciju da trijumfuju u Beogradu.

- Prvo, moramo da uđemo u meč sa jakim intenzitetom. Moramo da smanjimo broj izgubljenih lopti na minimum, da biramo dobre situacije za šut i igramo agresivno u napadu. Naravno, treba i da vodimo računa o osnovama - skoku, trčanju i da kažnjavamo njihove greške iz kontri.

Ipak, on u prestonici Srbije neće moći da računa na dva važna igrača, Gabrijela Deka i Rudija Fernandeza.

- Rudi se dobro oporavlja, nadamo se da će uskoro biti na treningu. Još je rano za njega da ide sa nama na put i igra. Dek je imao neke testove, otpisali smo ozbiljnu povredu, ali i dalje ga muči zadnja loža desne noge. Moramo da reagujemo iz predostrožnosti i da ga oporavimo lepo - zaključio je Mateo.

Dosta problema imaju i crveno-beli. Duško Ivanović ne može da računa na argentinski dvojac Fakundo Kampaco - Luka Vildoza, kao i na Nikolu Ivanovića i Hasana Martina.

Utakmica Crvena zvezda - Real Madrid igra se sutra od 19 sati.

BONUS VIDEO: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata