MADA IGRAJU SAMO VTB LIGU, DVORANE U RUSIJI PUNE: Publika stala uz košarku

Branko VLAHOVIĆ

29. 12. 2022. u 13:18

BEZ obzira na to što ruski košarkaški klubovi zbog sankcija ne igraju u evropskim takmičenjima, interes za taj sport nije pao i dvorane su i dalje pune. Jedan broj klubova, koji nema bogate sponzore, podmladio je svoje sastave, pa je i to dalo draž domaćem prvenstvu, a neki su angažovali veterane.

МАДА ИГРАЈУ САМО ВТБ ЛИГУ, ДВОРАНЕ У РУСИЈИ ПУНЕ: Публика стала  уз кошарку

Foto: Profimedia

U najvišem košarkaškom takmičenju, jedinstvenoj VTB ligi, kojoj je generalni sponzor Spoljnotrgovinska banka Rusije, osim ruskih klubova igraju i najjače ekipe iz Kazahstana i Belorusije. Kao što se očekivalo, lider je moskovski CSKA, ali ga u stopu prate Uniks iz Kazana i Zenit iz Sankt Peterburga. To je i logično, jer su to klubovi sa najvišim budžetima i oni su uspeli da sačuvaju i podosta stranaca, a neki su čak doveli nove.

Tako je Zenit ove godine doveo francuskog reprezentativca Tomasa Ertela (33). On se nije mnogo dvoumio kada je dobio ponudu da pređe u Sankt Peterburg, mada su mu neki u Francuskoj zamerali to što je odlučio da dve godine igra u Rusiji, koja je pod sankcijama.

Da je taj novac mogao da dobije u Realu iz Madrida, sigurno se ne bi selio iz tople Španije u hladnu Rusiju.

Interesantno je da je rukovodstvo Zenita dovelo još trojicu tamnoputih Amerikanca na poziciji centra. Očigledno su u nedostatku domaćih igrača angažovalo i dvojicu veterana - Sergeja Monju, kome je 39 godina, i Vitalija Frizona, sa 37.

U stepenicu nižem takmičenju nastupaju drugi timovi najbogatijih i najuspešnijih ruskih klubova, koji igraju protiv ekipa sa celog prostora zemlje. Već sada se vidi da u Rusiji nije kriza talenata, samo je potreban dobar i mukotrpan rad trenera.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu