IVANOVIĆ ZASUKAO RUKAVE! Trening Zvezde trajao preko pet sati: Strpljenje i vera za ove igrače

Novosti online

16. 11. 2022. u 18:49

NOVI trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović debi na klupi crveno-belih imaće u četvrtak protiv Asvela u dvorani "Aleksandar Nikolić".

ИВАНОВИЋ ЗАСУКАО РУКАВЕ! Тренинг Звезде трајао преко пет сати: Стрпљење и вера за ове играче

FOTO: KK Crvena zvezda

Novinare je zanimalo da li je istina da je trening šampiona Srbije i Jadrana trajao od 17 do 22 časa.

- Radili smo do pola 12 - odgovorio je novi strateg crveno-belih.

Crnogorski stručnjak nije imao mnogo vremena za pripremu ove utakmice, pošto je u ponedeljak odradio prvi trening i sve je pozvao na strpljenje.

- Momci od prvog momenta imaju predispoziciju da rade, rade dobro, čvrsti su. Ono što sam video za prva dva treninga, treba strpljenja i vere. Ako imamo ta dva aspekta sutra, biće dobro. Nisam pokušavao da menjam mnogo, neki detalji odbrane i napada, ali pre svega strpljenje i vere za ove momke. Istina je da nam nedostaje vremena, ali to je što je, nema opravdanja - rekao je Ivanović.

Potom se dotakao Asvela narednog rivala Zvezde u Evroligi.

- Ekipa koja igra brzo, agresivno u tranziciji, puno igre 1 na 1, puno igrača koji mogu da reše te situacije 1 na 1, imaju Fola koji je dominantan u reketu, odlične šutere za tri poena i to izvanredno koriste u svojoj igri.

FOTO: KK Crvena zvezda

Iskusni trener veruje da će publika doći da podrže ekipu i bude od velike pomoći u pohodu na drugi trijumf u elitnom takmičenju.

- Verujem da će navijači da pomognu, uvek kada sam bio ovde, ili gledao utakmice na televiziji, oni su uvek bili ne samo šesti, već i sedmi igrač Crvene zvezde. Ali na kraju, ovi momci dole moraju da daju koševe i da brane, navijači zaista mogu da pomognu – ali oni, igrači moraju to da urade - zaključio je Ivanović.

Kapiten crveno-belih Branko Lazić istakao je da ekipa dobro trenira.

- Treniramo punom parom, zaista jako i dosta je pažnje stavljeno na te detalje koje ćemo pokušati već sutra da primenimo na utakmicu. Verujem da ćemo uz pomoć našh navijača i uz  pomoć tih detalja na kojima radimo prethodna tri dana uspeti da zabeležimo pozitivan rezultat u četvrtak. Sve je za sada kako treba, akcenat je na detaljima - naglasio je Lazić.

Svestan je kvaliteta rivala koji sutra dolazi u Beograd.

- Jedna ekipa koja igra brzu i agresivnu košarku, videli smo u nekim utakmicama bez obzira na razliku u stanju su da preokrenu utakmicu. Moraćemo da ih pritiskamo po celom terenu, da im ne dozvolimo tu tranziciju i slobodu u igri - naveo je Lazić.

Utakmica u dvorani "Aleksandar Nikolić" igra se u četvrtak od 19 sati. Zvezda u ovaj meč ulazi sa učinkom 1-6, a šampion Francuske 3-4.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!