ZVEZDA U VELIKOM PROBLEMU? Dovela veliko pojačanje iz NBA a to nije smela!

A. I.

13. 10. 2022. u 21:27

CRVENA zvezda objavila je danas da je završila veliki posao. Klub se pohvalio da je Luka Vildoza novi košarkaš tima sa "Malog Kalemegdana.

ЗВЕЗДА У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ? Довела велико појачање из НБА а то није смела!

FOTO: KK Crvena zvezda

Vildoza možda jeste stavio paraf na ugovor, ali je on doveden u pitanje od strane Baskonije

, bivšeg tima argentinskog košarkaša. Španci su se oglasili saopštenjem u kojem tvrde da imaju prava na pomenutog košarkaša ukoliko pokuša da pronađe angažman van NBA lige.

Saopštenje Baskonije u četiri tačaka prenosimo u celosti:

S obzirom na objavu Crvene zvezde preko svojih zvaničnih kanala o angažovanju igrača Luke Vildoze i s obzirom na ozbiljnost nastale situacije, Upravni odbor Baskonije želi da izrazi sledeće:

1.- Baskonija je nosilac prava igrača van NBA, kako je ugovoreno između samog igrača i kluba, u ugovoru o njegovom odlasku u NBA i pristupanju Njujork Niksima, u mesecu maju 2021. godine, što znači da u slučaju potpisivanja za klub van NBA, igrač ili klub kome se pridruže moraju da plate finansijsku nadoknadu Baskoniji.

2.- Angažovanje igrača Luke Vildoze od strane Crvene zvezde izvršeno je bez učešća ili saglasnosti Baskonije, bez ikakve komunikacije u vezi sa tim i bez plaćanja ugovorene novčane nadoknade, što predstavlja veoma ozbiljno kršenje dogovora postignutih za njegov odlazak u NBA, koje se pripisuje igraču i klubu istog.

3.- U takvoj situaciji čim je saznala za ovaj ugovor sa Crvenom zvezdom, Baskonija je izričito i nepobitno zahtevala i od kluba i od samog igrača svoja prava. Isto tako, ova situacija je prijavljena Evroligi, tražeći primenu odgovarajućih zakonskih mera, a posebno suspenziju registracije igrača kod Crvene zvezde, kako bi se održao integritet takmičenja, koji bi mogao biti doveden u pitanje.

4.- Konačno, ukoliko prethodni dogovori ne budu ispunjeni u traženim rokovima, Baskonija će da nastavi da sprovodi odgovarajuće pravne radnje u odbrani do poslednjeg stepena svojih prava, kako protiv igrača tako i protiv Crvene zvezde kao solidarno odgovornog za navedeno ponašanje u skladu sa regulatornim propisima Evrolige.

BONUS VIDEO:  Ovako su "delije" dočekale Dejana Radonjića kao trenera Panatinaikosa

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)