DESET NAJBOLJIH IGRAČA NA EVROBASKETU: Evo koju poziciju je zauzeo Jokić, na listi je i Bogdanović

Novosti online

23. 08. 2022. u 17:46

SPECIJALIZOVANI košarkaški portal "Jurohups", objavio je listu 10 najboljih igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo koje počinje 1. septembra. Takmičenje će se igrati u Nemačkoj, Češkoj, Gruziji i Italiji, a titulu osvojenu 2017. godine braniće selekcija Slovenije.

ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ ИГРАЧА НА ЕВРОБАСКЕТУ: Ево коју позицију је заузео Јокић, на листи је и Богдановић

Foto: Profimedia

Na spisku, pomalo iznenađujuće, nema dvostrukom šampiona Evrolige i našeg plejmejkera Vasilija Micića, dok je Nikola Jokić zauzeo treće mesto.


Lista najboljih 10 košarkaša prema mišljenju "Jurohupsa" izgleda ovako:

10. Franc Vagner (Nemačka)

"Odmah se uspostavio kao ključni igrač Orlando Medžika, a isto se od njega očekuje i na Evrobasketu" - navodi pomenuti portal.

9. Džedi Osman (Turska)

 

Foto: Printskrin/Twitter/@Small Market NBA

 

"Ovo 27-godišnje krilo počinje da dostiže svoj maksimum, ako bude igrao na potrebnom nivou, zajedno sa Korkmazom i Šengunom može da sa Turskom ode daleko"

8. Lauri Markanen (Finska)

"Nedavno je na pripremnoj utakmici ubacio 42 poena i odlučan je da odvede Finsku daleko na ovom turniru"

7. Jonas Valančiunas (Litvanija)

"Ovo će biti peto učešće na Evrobasketu za centra Nju Orleansa, a u kombinaciji sa centarskim kolegom činiće pravi izazov za svakog protivnika)."

6. Bojan Bogdanović (Hrvatska)

 

Foto: AP

 


"I u dobru i u zlu je uz reprezentaciju Hrvatske, a ima talenat da predvodi tim i da dokaže da su mnogi prognozeri pogrešili kada su predvideli loš nastup njegove reprezentacije."

5. Domantas Sabonis (Litvanija)

"Litvanija je jedina zemlja sa dvojicom igrača u top 10. Otkad je prešao u Sakramento Kingse, najavljuje da će moći da uradi velike stvari."

4. Rudi Gober (Francuska)

"Kreće u novu etapu NBA karijere u Minesota Timbervulvsima, a želi da novi početak najavi dobrim nastupom na Evrobasketu."

3. Nikola Jokić (Srbija)

 

FOTO: ItaBasket

 

"Dvostruki uzastopni MVP NBA na trećem mestu?! Pitanje je ličnog mišljenja i Jokić je više nego sposoban da odvede Srbiju do medalje na Evrobasketu. Potencijalni problem za „Orlove“ je to što je Jokić jedini NBA igrač na spisku reprezentacije ovog leta. Isto to se ne može reći za dvojicu bolje rangiranih igrača na ovoj listi."

2. Luka Dončić (Slovenija)

 

FOTO: Tanjug

 

"Naviknut jeda bude ‘kvoterbek’ svog tima, a takva ga uloga čeka i u Sloveniji. Očekujte ‘vatromet’ od njega u narednom periodu. Druga uzastopna titula zaista bi bila nešto posebno."

1. Janis Adetokumbo (Grčka)

 

FOTO: Tanjug

 

"Iskusniji je i sposobniji od suparnika na ovoj listi, a Grčka se u ogromnoj meri oslanja na superzvezdu Milvoki Baksa da na Evrobaksetu ‘završi posao’ u septembru."


BONUS VIDEO: Zagrevanje "orlova" pred Nemačku
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)