STIGLO JE NAJVEĆE POJAČANJE: Partizan predstavio Grka

Novosti online

19. 07. 2022. u 09:14

DOSKORAŠNjI kapiten Panatinaikosa i čovek koji iza sebe ima devet evroligaških sezona je kao slobodan igrač pojačao redove košarkaškog kluba Partizan.

СТИГЛО ЈЕ НАЈВЕЋЕ ПОЈАЧАЊЕ: Партизан представио Грка

FOTO: EPA

Joanis Papapetru je četvrto pojačanje crno-belih ovog leta. Posle Danila Anđušića, Dantea Egzuma i Džejmsa Nanelija, doskorašnji kapiten Panatinaikosa je kao slobodan igrač potpisao ugovor sa Partizanom NIS.

Papapetru je rođen 30. marta 1994. u Patri, a prethodne četiri sezone je nosio dres Panatinaikosa, čiji je bio i kapiten. Pre toga, novi krilni košarkaš crno-belih je pet godina igrao za Olimpijakos.

 

Novo pojačanje za ekipu Željka Obradovića iza sebe ima devetogodišnje iskustvo igranja u najjačem klupskom takmičenju na tlu "starog kontinenta", a samo u sezoni za nama, Joanis Papapetru je prosečno beležio 12 poena, uz 3,2 skoka u najjačem evropskom klupskom takmičenju. U nacionalnom šampionatu Grčke, on je u sezoni 2021/2022. imao učinak od 12,8 poena i 3,7 skokova po meču.

U svojoj dosadašnjoj karijeri, reprezentativac Grčke je osvojio pet titula nacionalnog šampiona te zemlje, dva nacionalna kupa i dva Superkupa, uz priznanja za najkorisnijeg igrača šampionata i nacionalnog kupa Grčke 2021. godine.


Podsetimo, predsednik kluba Ostoja Mijailović je prošle nedelje najavio najveće pojačanje u dosadašnjem prelaznom roku, a to se upravo odnosilo na Papapetrua.

A kako saznaju Novosti, crno-beli nisu završili kupovinu na letnjoj pijaci i u redove najtrofejnijeg trenera u Evropi Željka Obradovića stići će još pojačanja.

BONUS VIDEO: Panter trojkom utišao Pionir
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024