DENVER DOVEO ZLATNOG CENTRA AMERIČKE REPREZENTACIJE: Nikola Jokić dobio novog saigrača, i to kakvog... (VIDEO)

Novosti online

12. 07. 2022. u 22:00

NIKOLA Jokić je najbolji igrač Denvera, a posao u narednoj sezoni će mu biti olakšan jer će mu saigrač biti osvajač olimpijskog zlata sa reprezentacijom SAD u Rio de Žaneiru.

ДЕНВЕР ДОВЕО ЗЛАТНОГ ЦЕНТРА АМЕРИЧКЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ: Никола Јокић добио новог саиграча, и то каквог... (ВИДЕО)

FOTO: AP

Novi igrač Nagetsa posao je Deandre Džordan.

Ovaj 33-godišnji centar će iskustvom koje poseduje pomoći timu Majkla Melouna da ostvari zacrtane ciljeve. On je svojevremeno bio učesnik Ol-stara 2017. godine, član idealne petroke lige godinu dana pre toga, a dva puta se našao u idealnom timu NBA defanzivaca.

Džordan u poslednje vreme nije puno igrao u Njujorku, Bruklinu i LA Lejkersima, Filadelfiji uglavnom je imao sporedne uloge.

Konkretno, u sezoni 2020/2021 skupio je ukupno 48 mečeva za Lejkerse i Seventisikserse. U proseku je beležio 4,3 poena i 5,5 skokova dok je šutirao 64,3% iz igre za 13 minuta po utakmici. Takođe je igrao u tri utakmice plej-ofa za tim iz Pensilvanije (dva starta), postizavši u proseku 3,3 poena i 2,3 skoka za 10,3 minuta.

Ipak, pre ovih epizodnih uloga, umeo je prilično da oduševi svojim potezima:

Vrlo interesantno, 2007. je na omladinskom prvenstvu sveta u finalu u Novom Sadu izgubio od Srbije koja je pod vođstvom Miroslava Mute Nikolića osvojila zlatno. Za Ameriku su tada igrali zvezde poput Stefa Karija, Patrika Beverlika... a kod nas se u finalu istakao trojkama Mladen Jeremić, mada su veća košarkaška imena iz te generacije izgradili Stefan Marković, Marko Kešelj, Milan Mačvan, Mirosav Raduljica i Boban Marjanović.

BONUS VIDEO: OVO JE NAŠ NBA MVP: Nikola Jokić ušao u istoriju, a hteo je da bude nešto drugo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)