PEŠIĆ OBJAVIO SPISAK: Jokić, Teodosić, Pokuševski... Srbija će biti strah i trepet

Novosti online

12. 07. 2022. u 15:31

Muška „A” reprezentacija Srbije pred sobom ima nove važne izazove u avgustu i septembru. Prve zvanične utakmice srpski nacionalni tim će odigrati 25. avgusta protiv Grčke na domaćem terenu, odnosno 28. avgusta protiv Turske u Turskoj.

ПЕШИЋ ОБЈАВИО СПИСАК: Јокић, Теодосић, Покушевски... Србија ће бити страх и трепет

KSS

Navedene utakmice predstavljaju početak druge faze kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. U novoformiranoj grupi Letonija, Belgija i Srbija su se pridružile Turskoj, Velikoj Britaniji i Grčkoj u borbi za jedno od tri mesta na planetarnom šampionatu.

Nakon toga, srpski nacionalni tim će se takmičiti na Evropskom prvenstvu. „Orlovi” će šampionat započeti u D grupi, čije će se utakmice igrati u Pragu. Rivali tima Srbije će biti Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka.

U susret novim izazovima, selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je odredio spisak kandidata za kvalifikacioni „prozor” i Evropsko prvenstvo.

Na spisku se nalaze 22 igrača:

Aleksa Avramović, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Nikola Jokić, Nikola Jović, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Aleksej Pokuševski, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Alen Smailagić i Miloš Teodosić.

BONUS VIDEO: OVO JE NAŠ NBA MVP: Nikola Jokić ušao u istoriju, a hteo je da bude nešto drugo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

BRAT UMRO ZA BRATOM: Drama u Lipničkom Šoru kod Loznice