KOŠARKAŠKA BOMBA NA MALOM KALEMEGDANU: Nemanja Nedović se vraća u Crvenu zvezdu

Novosti online

07. 07. 2022. u 09:21

CRVENA zvezda nije bila aktivna u prelaznom roku u košarci. Samo su igrači odlazili, ali došlo je vreme i za prvo pojačanje.

КОШАРКАШКА БОМБА НА МАЛОМ КАЛЕМЕГДАНУ: Немања Недовић се враћа у Црвену звезду

Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Crveno-beli dres će uskoro ponovo obući Nemanja Nedović, koji je karijeru počeo upravo u klubu sa Malog Kalemegdana, za koji je igrao od 2008. do 2012. godine, prenosi "Mocartsport".

Potom se otisnuo u Evropu i postao igrač Lijetuvos Ritasa. Nakon toga ga je put odveo u najjaču ligu na svetu gde je branio boje aktuelnog šampiona NBA lige Golden Stejt voriorsa. On bi se zatim vratio u Evropu kao igrač Valensije. U Španiji je nastupao i za Unikahu, potom je dve godine bio član Olimpije, da bi od 2020. igrao za Panatinaikos.

Nedović je prošle sezone bio najbolji igrač i lider "zelenih" iz Atine. U Evroligi u proseku je beležio 14,3 poena, uz 3,2 asistencije i 2,2 skoka po meču.

Podsetimo, Zvezda je ostala bez trenera Dejana Radonjića, a članovi kluba više nisu Ostin Holins, Dejan Davidovac, dok je pred odlaskom i Nikola Kalinić.

Ipak, šampion Srbije i ABA lige je ovim potezom pokazao da će i naredne sezone imati visoke ambicije i da se neće tako lako odreći krune.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju