"BAŠ SMO ZAGLIBILI": Đurović opleo po Pešiću, pomenuo i Jokića...

Novosti online

07. 07. 2022. u 07:59

Vlade Đurović komentarisao je za „Glas Srpske” poraz Srbije od Belgije, kao i uvek bez dlake na jeziku. Godine trenerskog staža daju mu za pravo da kaže i koju više na temu struke od ostalih.

БАШ СМО ЗАГЛИБИЛИ: Ђуровић оплео по Пешићу, поменуо и Јокића...

FOTO: N. Skenderija

Proslavljeni trener, izuzetno je razočaran igrom "orlova" i smatra da je reprezentacija u potpunom rasulu.

- Baš smo zaglibili. Naravno da bismo bili mnogo bolji da su igrali Micić, Kalinić, da ne pričam o Jokiću i Bogdanoviću, ali... Gledao sam pažljivo utakmicu, ne mogu da kažem da se momci nisu borili, ali nešto ne štima. I Belgijancima je falilo nekoliko glavnih igrača, pre svih njihov najbolji Sem van Rosom. Da pitaš naše da li znaju bilo kog igrača Belgije reći će 'ne', dok oni sigurno znaju dosta naših, ali nisu imali respekta.

Ovog puta ukazao je na propuste Pešićevih najbližih saradnika.

- Ne mogu ja da savetujem Karija Pešića, ali možda mu treba pravi prvi pomoćnik. Ipak je on u zrelim godinama, refleksi više nisu onakvi kakvi su bili pa bi morao da ima nekoga uz sebe ko se ne plaši da mu kaže neke stvari. Moralo je sa klupe da se uradi više. Imali smo 11 razlike na četiri minuta - promeni odbranu, igraj sa pet visokih ili malih, momci nisu tako neiskusni da to ne mogu privesti kraju – istakao je Đurović.

Iskusni stručnjak naglasio je i važnost uspeha reprezentacije za animiranje dece da se bave magičnom igrom.

FOTO: FIBA.Basketball

 

- Nisam bio za Kokoškova, ne zato što nije dobar stručnjak, nego smatram da je previše demokratski nastrojen. Sa druge strane, Kari je baš stara škola, ali opet ne ide. Treba se nadati da može nešto da promeni pred Evropsko prvenstvo i u nastavku kvalifikacija. Kako god okreneš, svi uspesi su počinjali od reprezentacije, a ako ona postiže rezultate ovakve kakve postiže, gubi se interes. Deca gledaju velika takmičenja, a ako nas nema na njima, neće ni imati nagon da uzmu loptu u ruke - smatra Đurović.

Nekadašnji šampion Jugoslavije razbio je i iluzije kako će sa dolaskom MVP igrača NBA lige sve biti sjajno i da će medalje „same doći”.

- Ima Pešić dovoljno iskustva da nađe način kako to da izvuče. Ako mislimo da će doći Nikola Jokić i da će sve biti bajno, grdno se varamo. Evo, Nemanja Bjelica je pre mesec dana uzeo prsten pa smo videli da nije napravio nikakvu razliku. U Evropi se igra drugačije, treneri su mnogo namazaniji i teško je napraviti razliku kao u NBA - zaključio je Đurović.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ABA LIGA DOBILA PRVOG POLUFINALISTU: Budućnost savladala Zadar u čevrtfinalu plej-ofa