NESLAVNO KOŠARKAŠKO VEČE: Meč Srbija - Belgija prekinut, pa pomeren za drugi dan

Č. V.

03. 07. 2022. u 19:17 >> 22:13

UTAKMICA je prekinuta i biće nastavljena sutra u 19 sati. Razlog za ovakvu odluku je nestanak struje, tačnije jedna faza nije radila i to je pravilo problem.

НЕСЛАВНО КОШАРКАШКО ВЕЧЕ: Меч Србија - Белгија прекинут, па померен за други дан

FOTO: FIBA.Basketball

Ovo je najteže palo navijačima koji su ispunili dvoranu "Čair" do poslednjeg mesta. To pokazuje i njihovo nezadovoljstvo nakon odluke da se duel odloži za ponedeljak.

Inače, prekid je nastao u trećem minutu nakon što je Nemanja Bjelica fauliran pri rezultatu 3:6 za Belgiju.

Struja je u tri navrata nestajala i vraćala se, ali ljudi iz FIBA su procenili da je bolje da se igra sutra.

Zaista nesvakdišanja scena, no i to se dogodilo. Srbiji ostaje da se najviše psihički spremi za ponedeljak i učini sve da dobije meč.

Prva četvrtina: Srbija - Belgija 3:6

Taman se struja vratila, a delegat će u 21.55 doneti odluku da li će meč biti nastavljen ili pomeren za sutra. Ipak, opet je ta faza koja pravi problem iza klupe Belgije prestala da radi i to je novi problem. Razlog je taj što je ceo Niš bez struje.

3' - Već na startu utakmice desila se neverovatna scena. U dvorani "Čair" nestalo je struje, pa je utakmica prekinuta. Samo jedna faza je otišla, pa bi trebalo sve da bude brzo rešeno i da se nastavi meč. Problem bi uskoro trebalo da bude rešen. Ipak, čini se da je problem mnogo veći nego što se u prvi mah činilo, pa se još uvek meč ne igra. Košarkaši su na parketu i zagrevaju se.

FOTO: Novosti

3' - Dva promašaja Jaramaza u jednom napadu, potom i neuspelo zakucavanje igrača Belgije. Bjelica je potom iznudio dva slobodna bacanja.

2' - Dobar napad "orlova" i trojka Vanje Marinkovića. Ipak, loše su naši košarkaši odigrali odbranu što je Obasohan kaznio i poentirao uz faul Dangubića. Potom je realizovao i slobodno bacanje.

1' - Srbija nije iskoristila prvi napad na meču, ali je zato Belgija počela duel trojkom De Zeuva.

Uoči meča:

"Orlovi" ne ulaze u idealnom raspoloženju u ovaj duel, pošto su pre tri dana izgubili od Letonije i ostali bez prilike da kao prvoplasirani iz grupe prođemo u drugu fazu.

Brinuo je Svetislav Pešić da li će na ovom meču moći da računa na Aleksu Avramovića i Nemanju Bjelicu. Oni će biti u sastavu i to su dobre vesti. Ipak, naša reprezentacija će biti oslabljena neigranjem Marka Jagodića-Kuridže.

U prvom meču Belgije i Srbije, "orlovi" su poraženi u Monsu, pa će sigurno sada želeti da se revanširaju rivalu.

Podsetimo, naša selekcija trenutno ima učinak 3-2, baš kao i Belgija.

 

BONUS VIDEO: SVETISLAV PEŠIĆ PRED BELGIJU: Raduje me pun Čair

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda