OVAJ MALI JE MNOGO DOBAR Legendarni Pat Rajli o razlozima za odabir Nikole Jovića

Novosti online

24. 06. 2022. u 09:17

NIKOLA Jović će biti novi Srbin u NBA ligi, kao 27. pika izabrao ga je Majami hits, a njegovo ime zaokružio je legendarni Pet Rajli.

ОВАЈ МАЛИ ЈЕ МНОГО ДОБАР Легендарни Пат Рајли о разлозима за одабир Николе Јовића

FOTO: Tanjug/AP

Rajli ne sumnja da će Jović biti veliko pojačanje za i ovako kvalitetan tim sa Floride.

Rajli siguran – Jović je sasvim druga zverka

- Već dugo igra košarku sa muškarcima, veoma takmičarsku. Svi naši skauti su bili u Evropi i videli ga kako se razvija. On je veoma vešt. I zaista ume da šutne, a tek je napunio 19 godina - odgovora Rajli.

Smatra da je pred talentovanim košarkašem naporan rad.

- Ne možete da znate u kom pravcu će se razvijati. Sva ta takmičenja širom sveta. Kvalitet takmičenja je zaista porastao. Njega su odlično trenirali. Ima visinu od 213 centimetara, dugačak je, zna sa loptom, neverovatno je vešt. Mislimo da smo zaista dobro prošli... Najviše me je impresionirala ta njegova veličina, dužina, tolika veština u tim godinama.

Medije je zanimalo i da li Rajli razmišlja o eventualnom trejdu Jovića.

- Mnogo toga se dešavalo. Videli ste da timovi iz finala Istoka, Zapada... ne rade mnogo. Razgovarali smo. Ali ja bih radije uzeo igrača sada. Imamo tim, ne znamo šta će sa njim da se desi u prelaznom roku, radije bismo sada da razvijemo igrača. Pikove možemo da menjamo i posle. Sada smo odlučili da ga uzmemo, jer nam se nije nudilo ništa toliko zanimljivo.

Dotakao se operativac Hitsa i odbrane.

- Svi ti momci od 19, 20 ili 21 godinu nisu baš sjajni defanzivci sve dok ih ne naučite. On je brz, dovoljno dugačak da igra odbranu, učićemo ga.

Zanimalo je novinare i to zbog čega se odlučio da posle više od 25 godina draftuje igrača koji nije igrao u SAD pre dolaska u NBA. Za primer je uzeo Dragića koji je došao iz Finiksa u trejdu.

- Da li smo imali problem sa Goranom? Ako igrač ume da igra, ne zanima me odakle je. Uzbuđeni smo. Ovaj mali će da bude mnogo dobar... Talenat koji će tek da procveta, nismo mogli da ga propustimo na 27. piku. On je jedinstven igrač s jedinstvenom veličinom - zadovoljan je Rajli.

BONUS VIDEO: Srbija je ponosna: Fotografija MVP Jokića na Geneks kuli 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!