PARTIZAN VIŠE NE RAČUNA NA NJEGA: Crno-belo NBA pojačanje napustilo Beograd usred finalne serije sa Zvezdom

Novosti online

31. 05. 2022. u 11:25

PARTIZANOV Letonac Rodions Kuruc više nije sa ekipom Partizana koja se trenutno bori u finalu ABA lige protiv Crvene zvezde.

ПАРТИЗАН ВИШЕ НЕ РАЧУНА НА ЊЕГА: Црно-бело НБА појачање напустило Београд усред финалне серије са Звездом

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Naime, krilni košarkaš je dobio dozvolu da napusti Srbiju i trenutno je u rodnoj zemlji, tačnije u Rigi, gde individualno trenira.

Kuruc već duže vreme ne igra u crno-belom dresu. Poslednji put na parketu je bio još 6. marta kada je protiv Crvene zvezde ubacio dva poena za 11 minuta u igri. Od tada više nije bio u planovima Željka Obradovića...

U Evrokupu nije igrao od 9. februara i duela protiv Andore, a onda je izostao sa mečeva protiv Lijetkabelisa, Metropolitena, Šlonska, Trenta i na kraju Burse koja je eliminisala crno-bele u osmini finala.

Kada se podvuče crta na njegovu sezonu u ABA ligi, odigrao je ukupno 14 utakmica. Beležio je svega 4,9 poena za nešto manje od 15 minuta na parketu. Znatno manje nego što se očekivalo od košarkaša koji je stigao posle NBA epizoda u Bruklinu, Hjustonu i Milvokiju.

Foto: Printskrin

 

U najjačoj ligi na svetu prosečno je beležio šest poena, 3,1 skok i 0,9 asistencija, ali je bio standardan samo prve sezone u Bruklinu, gde je 46 puta bio starter u sezoni. U sezoni 2018/2019. prosečno je postizao 8,5 poena i imao 3,9 skokova po utakmici.

Kuruc je kao vrlo talentovan košarkaš iz Rige otišao za Barselonu još 2015, a u NBA tri godine kasnije, kada su ga Netsi odabrali kao 40. pika na draftu.

Za Partizan je potpisao u avgustu ugovor na dve sezone, sa opcijom izlaska u slučaju NBA ponude.

BONUS VIDEO: Krcat Pionir pred početak drugog derbija ABA lige

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a