ISTORIJA SE PONAVLJA: Može li Real Madrid da uradi ono što je uspeo pre četiri godine? Opet Beograd i opet Liverpul

Novosti online

20. 05. 2022. u 20:34

Jedini klub koji je u istoj sezoni osvojio Ligu šampiona i Evroligu je Real Madrid. To im je pošlo za rukom 2018. godine kada se Fajnal-for baš kao i sada igrao u Beogradu, a protivnik u fudbalskom finalu bio, baš kao i sad, Liverpul.

ИСТОРИЈА СЕ ПОНАВЉА: Може ли Реал Мадрид да уради оно што је успео пре четири године? Опет Београд и опет Ливерпул

KK Real Madrid Foto arhiva VN

Madriđani će u finalu najelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi igrati protiv Anadolu Efesa, dok će njihova fudbalska selekcija boriti za titulu šampiona starog kontinenta protiv ekipe Jirgena Klopa.


"Kraljevići" su 20. maja u našoj prestonici osvojili Evroligu, pošto su u finalu savladali Fenerbahče (85:80), a šest dana kasnije njihov fudbalski tim je pobedio Liverpul i osvojio titulu Lige šampiona (3:1) u finalu odigranom u Kijevu.

Evropska takmičenja su oduvek bila omiljeno madridskom klubu. Nije iznenađujuće što je to najuspešniji tim na kontinentu i u fudbalu i u košarci. U "najvažnijoj sporednoj stvari na svetu" Madriđani imaju 13 titula prvaka starog kontinenta, dok su u "igri pod obručima" na brojci od 10.

S obzirom na ove podatke kada njihovi fanovi uzvikuju  "mi smo kraljevi Evrope" to rade s potpunim pravom.

Uskoro će se saznati da li će "kraljevski klub" još jednom ispisati istoriju. Bilo kako bilo, sportske fanatike očekuje još jedna zanimljiva nedelja i u fudbalu i u košarci.

BONUS VIDEO: Navijači Olimpijakosa i Crvene zvezde zajedno marširaju ka Areni

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!