BOSTON IZBORIO MAJSTORICU: Sjajni Tejtum razbio Milvoki, Golden Stejt u finalu Zapada

Č. V.

14. 05. 2022. u 08:13

BOSTON je uspeo da napravio brejk, savlada Milvoki u gostima sa 108:95 i izbori majstoricu na svom parketu.

БОСТОН ИЗБОРИО МАЈСТОРИЦУ: Сјајни Тејтум разбио Милвоки, Голден Стејт у финалу Запада

FOTO: AP

Bila je ovo biti ili ne biti utakmica za Seltikse. Na kraju su imali razloga za zadovoljsto, a sve zahvaljujući maestralnom Džejsonu Tejtumu koji je još jednom pokazao kakav košarkaški kvalitet poseduje.

On je na parketu proveo blizu 43 minuta i ostvario je učinak od 46 poena, devet skokova i četiri asistencije, za tri poena je šutirao 7/15, a za dva 10/17.

Isparirao mu je odlični Janis Adetokumbu koji je ponovo sve preuzeo na sebe i pokušao da bude heroj Baksa, ali nije mogao sam, pa će neko od saigrača morati da mu se pridruži ukoliko klub iz Viskonsina želi da ostane u trci za odbranu titule.

Grk je postigao 44 poena, imao je čak 20 skokova i šest asistencija. Verovatno bi protiv bilo koje druge ekipe ovo bilo dovoljno.

Odlučujuća sedma utakmica igra se u nedelju od 21.30 u "TD Gardenu".

Za razliku od Milvokija, Golden Stejt je završio posao i plasirao se u finale Zapadne konferencije, pošto je pobedio Memfis sa 110:96 i slavio sa 4-2.

Voriorsi su odigrali odličnu četvrtu četvrtinu i to im je bilo dovoljno za trijumf, za koji su najzaslužniji bili Klej Tompson i Stef Kari. Prvi je postigao 30, a drugi 29 poena.

Kod Grizlisa najviše se istakao Dilon Bruks sa 30 poena, dok je pet manje dodao Desmond Bejn.

Tim Stiva Kera će u finalu Zapada igrati protiv pobednika meča Finiks - Dalas. Majstorica tog susreta na programu je u noći između nedelje i ponedeljka od 02.00.

BONUS VIDEO: Srbija je ponosna, Jokićev poster na simbolu Beograda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!