NAVIJAČI NISU MOGLI DA VERUJU ŠTA GLEDAJU: Bogdan Bogdanović i start NBA plej-ofa kakav niko nije očekivao

Novosti online

17. 04. 2022. u 21:25

BOGDAN Bogdanović je zamišljao malo drugačiji nastup na početku NBA plej-ofa u kome je sa Atlanta Hoksima gostovao ekipi Majamija.

НАВИЈАЧИ НИСУ МОГЛИ ДА ВЕРУЈУ ШТА ГЛЕДАЈУ: Богдан Богдановић и старт НБА плеј-офа какав нико није очекивао

FOTO: Tanjug/AP

Naime, ne samo da je naš reprezentativac doživeo težak poraz, a ekipa s Floride je goste iz Džordžije deklasirala sa 115:91, već je "Bogi" šutirao skroz neprecizno.

Već u prvom poluvremenu učinak mu je bio 0/7 iz igre, od čega 0/3 sa distance, a uvodne dve deonice završio je i uz dva prekršaja, jednu izgubljenu loptu i činjenicu da je rival dao 13 poena više nego Hoksi dok je Srbin bio na terenu.

Ali, daleko od toga da je on bio kriv za debakl, jer je tim Hita potpuno (p)omeo Atlantu svojom odbranom, pa je tako Tre Jang u prvom poluvremenu šutirao 1/9, cela ekipa gostiju sa svega 28,9% "preciznosti" šuta iz igre, a samo 11% kada se o trojkama radi.

Posle 59:40 za Majami na velikom predahu, domaćin je "dodao gas", vodio čak i sa 32 razlike, pre nego što su Hoksi, koji su igrali bez povređenog Klinta Kapele, malo ublažili poraz.

Džimi Batler u prodoru pored Bogdana Bogdanovića na 1. plej-of meču Majami - Atlanta / FOTO: Tanjug/AP

Bogdanović je meč završio sa učinkom od šest poena, i to sve sa linije penala, iz igre je šutirao po 0/4 i za dva i za tri poena, a uz tri skoka i dve asistencije imao je i dve izgubljene lopte. Tre Jang je utakmicu okončao sa samo osam poena i uz šut 1/12 (0/7 sa distance), pa je najefikasniji igrač Atlante bio Danilo Galinari, koji je uz pet pogodaka od 12 upućenih šuteva dogurao do 17 poena.

Kod impresivne ekipe Majamija, rezervista Dankan Robinson se istakao sa osam trojki iz devet pokušaja, te 27 postignutih poena, DžimiBatler je ubacio 21, a Pi-Džej Taker 16.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024