PEŠIĆ I JOKIĆ RAZGOVARALI: Selektor Srbije se vratio iz Amerike, evo kakav je epilog

Novosti online

02. 04. 2022. u 13:02

SELEKTOR košarkaške reprezentacije Srbije boravio je u SAD kako bi obavio razgovore sa igračima koji nastupaju u NBA ligi.

ПЕШИЋ И ЈОКИЋ РАЗГОВАРАЛИ: Селектор Србије се вратио из Америке, ево какав је епилог

FOTO: Tanjug/Zoran Žestić

Centar Denvera Nikola Jokić nedavno je izjavio da još uvek ne razmišlja o nacionalnoj selekciji, ali iskusni strateg je izveo prve utiske posle rezgovora sa našim košarkašima koji igraju u najjačoj ligi na svetu.

- Imali smo odlične razgovore sa svim igračima i dobili smo dovoljno informacija kako bismo mogli da posle razgovora sa ostalim kandidatima donesemo definitivnu odluku o planu priprema za junski kvalifikacioni prozor, zatim prozor koji nas očekuje u avgustu i Evropsko prvenstvo u septembru ove godine - rekao je Pešić.

"Ne postavlja se pitanje želje igranja za reprezentaciju"

Popularni Kari je istakao da svi igrači žele da igraju za reprezentaciju.

- Ne postavlja se pitanje želje svih igrača da učestvuju u predstojećim reprezentativnim akcijama. Iako je ovo vreme završetka regularnog dela lige i početak plej-ofa, vrlo je važno da već sada definišemo plan i program priprema kako bi svi potencijalni kandidati posle naporne sezone mogli da se pripreme i organizuju. Akcije koje nas očekuju su veoma izazovne i potrebno je da svi budu veoma dobro fizički i mentalno pripremljeni.

Svetislav Pešić deli savete Nikoli Joviću i Urošu Trifunoviću/FOTO: KSS

Direktor košarkaške reprezentacije Dragan Tarlać otkrio je sa kim su se sve vodili razgovori i kako je tekao put.

- Posetom našim igračima u SAD nastavljamo kontakte i razgovore sa kandidatima za reprezentaciju. Ovaj boravak u Americi je deo naših redovnih aktivnosti koje će se u danima pred nama nastaviti sa igračima, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Posetili smo prvo mladog Alekseja Pokuševskog u Oklahomi, bili gosti familije Jokić i proveli nekoliko dana u Denveru, zatim smo se u Atlanti družili sa Bogdanovićem i Bjelicom, da bismo boravak u SAD završili u Dalasu sa Bobanom Marjanovićem. Ostvarili smo takođe veoma značajne kontakte sa njihovim trenerima i generalnim menadžerima koji će nam biti od velike pomoći za sve izazove koji nas očekuju u budućnosti - naveo je Tarlać.

Prvi izazov za "orlove" biće kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. koje će naš nacionalni tim igrati 30. juna u Letoniji protiv selekcije Letonije, odnosno 3. jula u Srbiji protiv reprezentacije Belgije.

Krajem avgusta se nastavljaju kvalifikacije, a Srbija će odigrati dva uvodna meča u drugoj fazi. U toj fazi će se ukrstiti tri prvoplasirane ekipe iz naše grupe A sa tri najbolje ekipe iz grupe B gde se nalaze Turska, Grčka, Belorusija i Velika Britanija.

Nakon toga je na programu Evropsko prvenstvo (1-18. septembar). u Češkoj, Gruziji, Italiji i Nemačkoj. Naša reprezentacija se takmiči u grupi D čiji će se mečevi igrati u Pragu, a prvi rival našem timu biće selekcija Holandije, 2. septembra. Ostali protivnici Srbije u grupi D su Poljska, Češka, Izrael i Finska.

BONUS VIDEO: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije