AMERI TRLJAJU OČI I NE VERUJU: Nikola Jokić sutra prestiže Majkla DŽordana?!

D. N.

16. 02. 2022. u 15:53

NIKOLA Jokić je nastavio sa NBA bravurama u dresu Denver Nagetsa, a javnost u Sjedinjenim Američkim Državama ostala je iznova zatečena onim što Srbin radi u najjačoj ligi sveta.

АМЕРИ ТРЉАЈУ ОЧИ И НЕ ВЕРУЈУ: Никола Јокић сутра престиже Мајкла Џордана?!

Tanjug/AP

Podsetimo, Jokić je i posle nagrade za najboljeg igrača Zapadne konferencije u januaru, "produžio" da vodi oslabljene Denver Nagets do novih uspeha.

Čak i kada odigra ispod svojih očekivanja, uspe da predvodi ekipu u poenima, skokovima i asistencijama - do trijumfa, a tim poslednjim nastupom došao je na korak od mesta u NBA istoriji.

Tačnije, na korak je od nečega što je dosad nezabeleženo u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Naime, na svih sedam prethodnih takmičarskih utakmica, Nikola Jokić je imao bar 20 poena, bar 10 skokova i bar pet asistencija. Niz od sedam takvih mečeva je ujedno i rekord tog tipa, a pre Jokića su ga ostvarila samo trojica velikana ove igre - Leri Bird 1982. godine, Majkl Džordan 1989. i Kevin Durant 2016.

Ako na sledećoj utakmici srpski as opet bude imao "20+, 10+, 5+" učinak, postaće prvi košarkaš u istoriji NBA lige koji je "vezao" osam takvih mečeva.

Nikola Jokić - NBA statistika

Nikola Jokić i ove sezone ima fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno postiže 25,8 poena po meču, ima čak 13,7 skokokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

Šta sledi za Jokića i Denver?

Nikola Jokić i saigrači iz Denver Nagetsa će uskoro malo predahnuti, ali imaju još jedan takmičarski meč pre Ol-star vikenda.

U četvrtak od četiri sata po srednjeevropskom vremenu gostuju Golden Stejt Voriorsima (čiji su navijači ovih dana nešto baš besni na Nemanju Bjelicu, koga kao da su proglasili za "krivca" što je naprasno prestala serije odličnih rezultata).

Odmoriće se posle toga Nagetsi, ali ne baš i MVP lige, jer će u noći između nedelje i ponedeljka, 20. februara, Jokić biti starter na NBA Ol-star meču u Klivlendu. Tamo možda stigne kao novi "20-10-5" rekorder, ako obori protiv "ratnika" obori rekord koji zajednički drže Džordan, Bird i Durant.

Podsetimo, u ovom trenutku Denver Nagetsi su, uz učinak 31-25, šesti u Zapadnoj konferenciji NBA lige, a Golden Stejt drugi sa 42-16.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVROLIGA NAJGLEDANIJA U ISTORIJI: Partizan i Crvena zvezda neprikosnoveni, nema im ravnih