EKSPLODIRALA BOMBA NA JADRANU: Budućnost dovela pojačanje koje niko nije očekivao

Novosti online

23. 01. 2022. u 19:36 >> 19:36

Doskorašnji košarkaš Panatinaikosa, Kendrik Peri, stigao je u Crnu Goru, gde je pojačao ekipu Budućnosti iz Podgorice, saopšeno je na sajtu kluba.

ЕКСПЛОДИРАЛА БОМБА НА ЈАДРАНУ: Будућност довела појачање које нико није очекивао

Foto: ABA liga

Peri je u dosadašnjem delu sezone bio jedan od najboljih igrača u Panatinaikosu, te bi trebalo da predstavlja ogromno pojačanje za ekipu Aleksandra Džikića.

Ove sezone je na 29 mečeva za Panatinaikos u proseku postizao 5.2 poena, 1.8 skokova i 1.7 asistencija u grčkom prvenstvu i u Evroligi.

Amerikanac, koji ima 29 godina, svoju karijeru je počeo na Univerizetu Jangstaun Stejt, gde je proveo četiri godine u rasponu od 2010. do 2014.

Tada je došlo vreme i za prvu profesionalnu sezonu, koju je proveo u Sidnej Kingsima. Potom su usledile odiseje po Mađarskoj (Kormenda i Solnok), a takođe i u Severnoj Makedoniji gde je igrao za Karpoš Sokoli.

Igre u tom klubu su ga preporučile Nižnjem Novgorodu, da bi prethodne dve sezone proveo u ABA ligi, gde je igrao za Megu i Cedevita Olimpiju, iz koje je i otišao u Panatinaikos.

Igrajući za slovenačku ekipu, Peri je prosečno beležio 14,6 poena, 4,9 asistencija i 2,6 skoka po meču, dok je "krao" i 1,1 loptu po susretu.

Pobeda nad Igokeom

u 17. kolu ABA lige, Budućnost je kao gost savladala Igokeu sa 79:87, i to uz 15 poena Rida. Kod domaćina je Robinson bio najefikasniji (19).

Budućnost je stigla do učinka 11-3, trenutno dovoljnog za treće mesto na tabeli regionalnog nadmetanja (Partizan ima 13-3, Crvena zvezda 13-1), a Igokea je šesta sa 8-7.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVE REČI KRALJA: Kada čujete šta je Lebron DŽejms rekao o Jokiću shvatićete zašto je jedan od najvećih na svetu (VIDEO)