NAPOKON AKCIJA! Košarkaši Crvene zvezde prvi put na parketu posle 20 dana

V. PRERADOVIĆ

19. 01. 2022. u 21:55

TALAS korone potopio je Crvenu zvezdu na samom početku ove kalendarske godine. Posle pet utakmica odloženih zbog masovnog upada virusne infekcije u kalemegdansku košarkašku tvrđavu, crveno-beli se napokon vraćaju u akciju prvim evroligaškim duelom u 2022, u petak protiv Asvela u dvorani "Astrobal" u Lionu (21.00).

НАПОКОН АКЦИЈА! Кошаркаши Црвене звезде први пут на паркету после 20 дана

FOTO: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić/ABA liga

Reč je o redovnom meču 22. kola elitnog klupskog takmičenja, u kojem naš predstavnik ima tri zaostale utakmice - sa Fenerbahčeom i Realom u Beogradu i Žalgirisom u Kaunasu.

Među odloženim obavezama su i dva susreta u ABA ligi, regionalni derbi protiv Budućnosti u Podgorici i meč sa Igokeom u hali "Aleksandar Nikolić".

Zasad je poznato da navijače čeka osmomartovski spektakl protiv kraljevskog kluba, četiri dana nakon drugog večitog derbija ove jadranske sezone sa Partizanom, dok još nisu određeni datumi odloženih utakmica sa Fenerom i Žalgirisom. Nepoznati su i datumi dva zaostala duela ABA lige, izuzetno značajna za Zvezdinu ambiciju da u plej-of ukorači sa liderske pozicije.

Crveno-beli su poslednju utakmicu odigrali u Splitu 2. januara, bez Nikole Kalinića, koji se našao u karantinu pre puta u Dalmaciju. Po povratku sa splitske rive, još osmorica igrača i trojica članova stručnog štaba dobila su pozitivne nalaze testiranja - Branko Lazić, Luka Mitrović, Ostin Holins, Nejt Volters, Ognjen Dobrić, Stefan Marković, Marko Simonović, Maik Cirbes, glavni trener Dejan Radonjić, njegovi pomoćnici Goran Bošković i Nikola Birač. Dejan Davidovac je 8. januara zaokružio broj izolovanih prvotimaca na deset!

Time su praktično zamrznute sve aktivnosti usred sezone koja od početka, odnosno još od pripremnog perioda, nije štedela Zvezdu. Zbog povreda i korone, mečevi u kompletnom sastavu mogu se izbrojati na prste jedne ruke. Sa zaostalim utakmicama koje treba udenuti u inače zgusnut raspored, crveno-beli od petka ulaze u nehuman takmičarski ritam sa nepredvidim posledicama i ishodom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)