I RIVALU MILO ZBOG LEKCIJE CRNO-BELIH: Željko Obradović je fasciniran

Novosti online

19. 01. 2022. u 10:40

TRENER košarkaša Partizana Željko Obradović čestitao je večeras svom timu na igri i pobedi protiv Hamburga u Evrokupu.

И РИВАЛУ МИЛО ЗБОГ ЛЕКЦИЈЕ ЦРНО-БЕЛИХ: Жељко Обрадовић је фасциниран

FOTO: KK Igokea/Nikola Vuruna/ABA liga

Crno-beli su sinoć ubedljivo pobedili nemački tim 102:77 u hali "Aleksandra Nikolić".

- Igrali smo dobru utakmicu, kontrolisali smo meč. Čestitam mojim igračima za veoma dobro izdanje. Takođe, čestitam i rivalu, borili su se do kraja, pokazali su karakter - rekao je Obradović na konferenciji za medije posle meča.

Obradović je upitan i da li ima šta da zameri svojim igračima, s obzirom na to da poslednjih nekoliko utakmica rešavaju već u prvih pet minuta.

- Utakmica traje 40 minuta i treba da se igra ozbiljno. Probali smo da igramo ozbiljno iako smo poslednju četvrtinu izgubili. Mora da postoji želja da se igra od prvog do poslednjeg sekunda. Svako mora da koristi svoje vreme na praketu i ja mogu da budem zadovoljan kada se pogleda minutaža, jer niko nije bio iznad 23 minuta. Mislim da je Ledej jedini igrao toliko... Mi imamo utakmicu za manje od 48 sati, zaostali meč sa Megom i veoma je važan taj segment, da smo vodili računa o zamoru igrača. Ovi koji su igrali od starta bili su izvanredni, sa klupe su takođe pokušali da daju maksimum. Uvek ima i loših i dobrih stvari i o tome ćemo razgovorati - istakao je Obradović.

Imao je poruku i za "grobare":

- Hvala navijačima na fantastičnoj atmosferi, u ovim teškim vremenima i sa tolikim brojem zaraženih da dođu i pomognu timu, to je zaista fascinantno. Voleo bih da je ovo normalno vreme i da ih pozovem da dođu u četvrtak, ali ne mogu jer svima želim dobro zdravlje. Ko je zdrav i ko može da dođe, dobrodošao je, jer ovi igrači to zaslužuju. Kada je ovako navijanje, kod igrača postoje dodatni motivi - poručio je Obradović.

Partizan u četvrtak u 17 sati igra protiv Mege zaostali meč u ABA ligi.

- Ovo će biti tim, Rade Zagorac treba da ide na kontrolu u četvrtak na dan utakmice, Miletića ćemo testirati, Dangubić sada nije igrao jer je imao jedan i po trening. U sredu ćemo imati trening, odradićemo skauting. Oni zaslužuju respekt, to su mladi igrači koji imaju veliku želju. Mislim da pristup mora da bude na nivou kao sada - rekao je Obradović.

Trener Hamburga Pedro Kaljes čestitao je crno-belima.

- Čestitam Partizanu, odigrao je baš dobar meč. Čestitam i mom timu... Bilo je lepo igrati košarku protiv ekipe kao što je Partizan - rekao je Kaljes.

BONUS VIDEO: Svetislav Pešić promovisao knjigu - MOJA IGRA - MOJ PUT

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri