"VISI" MEČ SA ZVEZDOM? Korona odložila dve utakmice Mege i jednu Budućnosti

V. P.

02. 01. 2022. u 16:59

GOMILAJU se utakmice odložene širom Evrope zbog ofanzive novog soja virusa korona, sada već poznatog kao omikron.

ВИСИ МЕЧ СА ЗВЕЗДОМ? Корона одложила две утакмице Меге и једну Будућности

FOTO: ABA

Širi se velikom brzinom i doslovno desetkuje timove u znatno većoj meri nego prethodne varijante ove pošasti.

Na Jadranu je najpre pokosio ekipu beogradske Mege, koja je pre ulaska u ovu godinu potvrdila da su devetorica igrača bila pozitivna na testiranju, kao i kompletan stručni štab na čelu sa Vladimirom Jovanovićem.

Zbog toga su odložene već dve utakmice Mege, duel sa Partizanom u 13. kolu, koji je trebalo da bude poslednji za ova dva tima u 2021. godini, kao i meč 14. kola protiv SC Derbija u Podgorici, prvobitno zakazan za 3. januar.

Omikron je otključao i svlačionicu Budućnosti, koja je prijavila petoricu zaraženih igrača i trojicu članova stručnog tima. Zbog toga je otkazan derbi 14. kola ABA lige, u kojem je FMP juče trebalo da ugosti podgoričku ekipu u Železniku. Pod znakom pitanja je i naredni meč "đetića", 9. januara u okviru 15. kola regionalnog takmičenja, u kojem je po rasporedu na redu veliki derbi ABA lige protiv Crvene zvezde u "Morači".

Čak i da se izabranici trenera Aleksandra Džikića oporave do duela sa šampionom, neće imati bučnu podršku publike u susretu najvećih jadranskih rivala poslednjih godina. Naime, Vlada Crne Gore je zbog povećanog broja obolelih donela odluku da se utakmice igraju bez prisustva navijača do 12. januara, što je rok koji obuhvata i potencijalni meč prošlogodišnjih finalista plej-ofa ABA lige.

U prvom ovosezonskom meču ova dva tima, odigranom u Beogradu, Zvezda je slavila rezultatom 71:63. 

Odložen i "El klasiko"

KORONA se širi i na Pirinejima. Čak devetorica članova Barselone dobila su pozitivan test na virus korona, zbog čega je katalonski klub zatražio odlaganje "el klasika" sa madridskim Realom. Molba je prihvaćena, tako da je odložen duel velikana koji je trebalo da bude odigran juče u "Vizink centru".

U Barsi su van stroja Nikolas Laprovitola, Brendon Dejvis, Pjer Oriola, Nik Kalates, Kajl Kjurik i trener Šarunas Jasikevičijus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna