NJEMU JE JOKIĆ BACIO ONU LOPTU: Veliki as je opet Denverov, navijači su već u transu (VIDEO)

D. N.

29. 12. 2021. u 19:23

NIKOLA Jokić jeste najveća zvezda Denver Nagetsa, ali navijače tog NBA kluba u sredu uveče je obradovao neko drugi.

ЊЕМУ ЈЕ ЈОКИЋ БАЦИО ОНУ ЛОПТУ: Велики ас је опет Денверов, навијачи су већ у трансу (ВИДЕО)

Foto: AP

Naime, kako su objavili vodeći američki mediji, Denver je ponovo angažovao Keneta Farida, američkog reprezentativca koji je 2014. osvojio zlato na Svetskom prvenstvu.

Istina, "Manimal" će za sada biti u Razvojnoj ligi, u filijali kluba iz Kolorada, Grand rapids Gold čiji je trener čuveni košgeter Džejson Teri, ali nema sumnje da ovaj 32-godišnjak još uvek ima šta da pruži i u najjačem prvenstvu sveta.

Upravo zato brojni navijači Nagetsa već "slave" po društvenim mrežama, prisećajući se majstorija koje su Jokić i Farid izvodili dok su igrali zajedno.

Bilo je tu i podsećanja na "vaterpolo" dodavanje našeg asa koje je zbunilo rivale...

... i "nemogućeg" alej-upa u režiji pomenute dvojice...

... a, naravno, i možda i najpoznatije asistencije s početka Jokićeve NBA karijere, baš za Farida, i to protiv Indijane:

Kenet Farid je upravo od strane Denvera draftovan kao 21. pik pre deset godina, sedam sezona je igrao za Nagetse, a posle kratkotrajnih epizoda u Bruklinu i Hjustonu otisnuo se u inostranstvo, pa je najpre igrao u Kini od 2019. do ove godine, a onda desetak dana u Portoriku, pa dva i po meseca u moskovskom CSKA, gde je ostvarivao samo 2,6 poena i 2,3 skoka po meču, ne baš naviknut na evropski stil košarke.

Sa druge strane, u ovoj sezoni, Jokić prosečno ostvaruje 25,8 poena, 14 skokova i 7,1 asistenciju po utakmici.

Šta dalje sledi za Jokića?

Nikola Jokić i Nagetsi u u petak igraju drugi uzastopni put protiv Golden Stejta i to na svom terenu, od 3.30 po srednjeevropskom vremenu. 

I pored sinoćnjeg poraza od Denvera, kome je Jokić kumovao sjajnim izdanjem, a uz to imao i ključnu blokadu za trijumf, Golden Stejt Voriorsi su najbolji tim Zapadne konferencije, sa učinkom 27-7, a klub iz Kolorada je peti sa 17-16.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna