TRILER PRIPAO ZENITU: Beron doneo pobedu pred gostovanje Zvezdi, Makabi nastavio seriju poraza

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

23. 12. 2021. u 20:31

SJAJAN meč u Sankt Peterburgu odigrali su Zenit i Makabi, a domaćin je slavio u neizvesnoj završnici sa 73:71 u 17. kolu Evrolige.

ТРИЛЕР ПРИПАО ЗЕНИТУ: Берон донео победу пред гостовање Звезди, Макаби наставио серију пораза

Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Junak trijumfa bio je bivši košarkaš Crvene zvezde Bili Beron koji je pogodio trojku na devet sekundi pre kraja i na taj način doneo pobedu ekipi koju sa klupe predvodi Ćavi Paskaval.

"Ponos Izraela" je nastavio sa lošim igrama. Ovo je izabranicima Janisa Sferopulosa bio sedmi vezani poraz u elitnom takmičenju. Neće timu iz Tel Aviva biti lako da prekinu niz neuspeha ni u narednoj rundi, pošto ga čeka teško gostovanje ekipi Monaka.

Dobro prvo poluvreme odigrao je Zenit i tada je imao prednost od 15 razlike - 41:36. Ipak, gosti su pokazali reakciju u nastavku utakmice i polako ali sigurno topili prednost rivala.

Makabi je uspeo da dođe do vođstva u finišu utakmice, no Beron je dalekometnim hicem rešio utakmicu i zakazao duel sa Crvenom zvezdom koji se igra u četvrtak od 19 sati.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Aleks Pojtres sa 14 poena, pratio ga je Bili Beron sa 12. Na drugoj strani najbolji je bio Džejlen Rejnolds koji je zabeležio dabl-dabl - 24 poena i 11 skokova, dok je Derik Vilijams dodao 14.

Zanit sada ima učinak 11-6, a Makabi 7-10.

BONUS VIDEO: Novak Đoković došao na utakmicu košarkaša Zvezde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024