ZVEZDAŠI U DELIRIJUMU: Kakav trijumf crveno-belih, Bajern pao u punom "Pioniru"

A. Ilić

17. 12. 2021. u 22:49 >> 23:03

KOŠARKAŠI Crvene zvezde sastali su se sa Bajernom iz Minhena u 16. kolu Evrolige. Pionir je video spektakl u kome nijedna ekipa nije uspela da se odvoji, a slavili su 81:78

ЗВЕЗДАШИ У ДЕЛИРИЈУМУ: Какав тријумф црвено-белих, Бајерн пао у пуном Пиониру

FOTO: KK Crvena zvezda

Bavarci su dobili prvu četvrtinu 21:20, dok je druga pripala Crvenoj zvezdi 26:24. Domaćin je šutirao za dva 20-9, penale 11-7, uz 14 skokova i 11 asistencija. Nikola Kalinić je za Zvzedu ubacio deset poena uz četiri skoka.

Ekipa Andree Trinkijerija je za dva pogađala 28-13, za tri 11-5, a sa linije slobodnih bacanja 5-4. Upisali su 19 skokova, od čega 11 ofanzivnih. Imaju i četiri uspešna dodavanja. Kao najbolji igrači izdvojili su se Vladimir Lučić i Nik Vajler Beb sa po 11 poena.

Do prve veće prednosti Zvezda je došla posle koševa Kalinića i Holinsa (56:51), ali je Jaramaz vezao četiri poena i vratio je svoj tim u igru (56:55).

Kad je trojku ubacio Lučić, Radonjić nije imao izbora, morao je da zatraži tajm-aut (58:56). Nije vredelo, Cirbes je faulirao Lučića, a bivši igrač Partizana je pogodio oba puta sa linije slobodnih bacanja (60:56).

Dve brze trojke su Zvezdi vratile prednost, pogodio je najpre Lazić, potom i Ivanović, a tehnički grešku Bajerna slobodnim bacanjem kaznio je Lazić (63:60).

U poslednjih 50 sekundi Zvezda ne samo da nije uspela da sačuva tri poena prednost, već je najpre Lučić ubacio otvorenu trojku, a potom je preko Cirbesa zakucao Vajler-Beb (67:65).

Ivanović je sa nekoliko sjajnih poteza vratio svoj tim u igru, teške poene ubacio je Mitrović, a posle sjajne odbrane Lazić je pogodio treću trojku iz tri pokušaja, za Trinkejerijev tajma-aut (76:70).

Košem Mitrovića Zvezda je došla do najveće prednosti (78:70). Imala je i nekoliko prilika da se dodatno odlepi, imao je i Bajern šansi da se približi, ali je razlika ostala ista na nešto više od dva minuta do kraja (80:72).

Na 25 sekundi do kraja Vajler-Beb je pogodio trojku, a Radonjić je odmah zatražio tajm-aut (80:75). Dugo je prošlo vremena dok su Bavarci poslali Mitrovića na liniju bacanja.

Jedan od najboljih Zvezdinih igrača je na 12 sekundi pre kraja pogodio jedno bacanje (81:75). Krenuo je Jaramaz u bz napad, ali ga je rampom zustavio Kalinić.

Jaramaz je ipak uspeo da pogodi trojku na tri sekundi do kraja, pa je Radonjić ponovo morao da traži tajm-aut (81:78). Zvezda je ipak uspela da sačuva loptu, iako je Mitrović promašio zicer.

Nikola Kalinić je sa 20 poena, sedam skokova i četiri asistencije bio najbolji u Zvezdi večeras, Lazić je upisao 12, a Ivanović 11 poena.

Vladimir Lučić je predvodio Bajern sa 21 poenom, četiri skoka i jednom asistencijom, Vejler-Bab je upisao 16, a Hanter 11, uz 10 poena. Srugi srpski reprezentativac Ognjen Jaramaz je meč završio sa 11 postignutih poena.

CRVENA ZVEZDA - BAJERN 81:78

ČETVRTA ČETVRTINA

40' Kalinić hvata loptu još jednom nakon pokušaja Voldena. Promašio je Ivanović, Vajler Veb pogađa za tri 80:75. Ušli smo u penal seriju, fauliran je Kalinić, a nakon toga i Mitrović. Volden je 12 sekundi pre kraja završio meč. Neprecizan je bio Luka Mitrović kod prvog, ali je uspešno izveo drugi penal. Kalinić blokira Jaramaza koji je zajedno sa loptom završio iza koša. Pogodio je potom Jaramaz za tri 81:78.

39' Još jedna upitna odluka sudija, delovalo je da lopta pripada crveno-belima, ipak, napad su poveli gosti. Kao iz inata, usledila je još jedna dobra odbrana Nikola Kalinić.

37' Delovalo je da je lopta nakon dobre odbrane Kalinića završila u aut o nogu Rubita,  ipak pokazuju sudije - lopta za Bajern. Kalinić je nakon još jedne dobre odbrane pogodio - 80:72, bio je to 20. poen Bajerna.

36' Hvata Ivanović skok, potrošio je još vremena, nije bio precizan. Precizan je bio Vajler Veb, a Ivanović pravi faul u napadu na drugoj strani. Iskupio se potom odličnom odbranom bivši košarkaš Budućnosti, a Lazić prerano šutira za tri.

35' Školska kontra koju je povukao Kalinić, imao je domaći sastav 3 na 2, pronašao je usamljenog Lazića u uglu, a on novom trojkom Zvezdu podiže na maksimalnih +6 - 76:70. Upisuje Mitrović nove poene, Zvezda na osam poena prednosti, odlična serija domaćih, a raduje što su se još jednom odbranili.

34' Pogodio je i Mitrović. Šesti poen košarkaša Zvezde, a čini se da je svaki koš postigao u pravom trenutku kako bi pogurao domaće.

33' Odlična igra Nikole  Ivanovića koji upisuje 11. poen - 71:70

32' Dobro otvara Kalinić i ovu deonicu. Pogodio je dvojku za novu erupciju oduševljenja na tribinama. Pre toga precizan je bio Hanter, a nakon toga polovičan sa penala bio je Ognjen Jaramaz 69:70

TREĆA ČETVRTINA

30' Ivanović je iskočio u ovoj četvrtini i odlično dopunio raspoloženog Kalinića, ali Vladimir Lučić je nerešiva enigma. Ubacio je 10 poena u četvrtini, nema leka za njega večeras odlična Zvezda od +5 Zvezda dolazi do - 2  - 65:67.

28' Branko Lazić pogađa za tri, vraća zvezdu na poen zaostatka - 59:60, još jedan odbitak dolazi do Otela Hantera, uspeva ovog puta Zvezda da se odbrani. Pogodio je potom trojku i Nikolić, a Lazić je izveo nesportski faul, Zvezda na +3 - 63:60, ali Lučić...

27' Nova trojka Lučića primorala je Radonjića da zatraži minut odmora - 56:58. Serija 7:0. Nakon toga Lučić je još jednom nakon faula završio na liniji za slobodna bacanja i svojim petim poenom u nizu Bavarce je podigao na 56:60.

26' Još  jednom brani Zvezda napad ne kapitalizuje to Kalinić koji je pokušao iz teške situacije, dobro brane gosti.

25' Dešon Tomas nakon lepog Rolinga upisuje poene, Nikola Kalinić na drugoj strani dolazi do 14. poena, a potom Ostin Holins diže "delije" na noge sjajnim zakucavanjem nakon ukradene lopte, Zvezda na maksimalnih +5 56:51. Jaramaz je prekinuo mini seriju domaćina, a potom još jedna lako izgubljena lopta, te Bajern dolazi do minus 1 56:55

24' Kuzmić je sada sa penala domaće vratio na tri poena prednosti - 52:49. Dobro se brani tim sa Malog Kalemegdana, Jaramaz je nagazio aut liniju, a treba istaći odličnog Mitrovića. Ipak, Zvezda sa druge strane ne kapitalizuje tu priliku.

23' Mitrović je pogodio, a sudijska trojka poništila je koš, signalizirali su delioci pravde da je faul bio na zemlji. Dobro po Zvezdu jeste što je Bajer već sada iskoristio bonus, te će Zvezdini igrači na liniju za slobodna bacanja kod svakog narednog pokušaja. Kalinić svojim 12. poenom (50:49) vraća domaćima vođstvo.

21' Rubit je pogodio za dva, odmah je usledio odgovor na drugoj strani pogodio je Davidovac, koji se nakon nekoliko sekundi povredio, čini se da mu je na nogu stao Kuzmić, koji je povredio prst u prvom poluvremenu - 48:49.

POLUVREME

Bavarci su dobili prvu četvrtinu 21:20, dok je druga pripala Crvenoj zvezdi 26:24. Domaćin je šutirao za dva 20-9, penale 11-7, uz 14 skokova i 11 asistencija. Nikola Kalinić je za Zvzedu ubacio deset poena uz četiri skoka.

Ekipa Andree Trinkijerija je za dva pogađala 28-13, za tri 11-5, a sa linije slobodnih bacanja 5-4. Upisali su 19 skokova, od čega 11 ofanzivnih. Imaju i četiri uspešna dodavanja. Kao najbolji igrači izdvojili su se Vladimir Lučić i Nik Vajler Beb sa po 11 poena.

20' Lako se Luka Mitrović nosi sa centrima na drugoj strani. Novi poeni za Zvezdu. Vajler Beb još jednom nakon skoka dolazi do lakih poena. Bio je to 11. skok u napadu gostiju u prvom poluvremenu, Zvezda je širom otvorila reket, nema rotacija, niti građenja lopte, a to gosti koriste. Devet puta su Trinkijerijevi puleni iskoristili drugu šansu da dođu do poena, Zvezda nakon dve četvrtine vodi 46:45

19' Nova trojka na drugoj strani, Nejt Volters bio je precizan - 44:41, a Vladimir Lučić igra kao u transu. Fantastično dolazi do poena za 44:43

18' Lučić je uz kontakt poentirao i kaznio nesmotrenost rivala.

17' Kalinić - "dva plus jedan" za deseti poen krilnog košarkaša i 41:39 za crveno-bele. Još jedan ofanzivni skok Bajerna.

16' Precizan je bio sa "penala" Lazić, a večeras rana Zvezde jesu ofanzivni skokovi, još jednom Hanter poentira nakon ofanzivnog skoka.

15' Obračun kod O-Kej korala gledamo. Marković pogađa za tri za prednost Zvezde, na drugoj strani vraća Vladimir Lučić uz trojku i faul, ponovo vodi Bajern 36:37

16' Pogodio je za tri u presudnom trenutku Lazić, a Vajler Beb još jednom nakon skoka bio je precizan za 33:33, a već u sledećem napadu suddije ubijaju momentum domaćih igrača faulom u napadu.

13' Dešon Tomas pogađa, dinamična i brza igra na obe strane, i jedni, ali i drugi ne troše vreme, pogađaju brzo i lako - 27:31

12' Četvrta trojka za goste. Vajler Beb pogađa iz teške situacije , a potom Kori Volden uz faul Lazića šalje goste na maksimalnih +7 - 22:29. Pogodio je brzo trojku Ognjen Dobrić, pokušao je Volden da vrati, odija se gostima lopta, potom ie i  Otelo Hanter oprobao, promašio je, a to kažnjava Davidovac 27:29.

11' Visok tempo igre u ovim trenucima. Dešon Tomas dolazi do poena nakon još jednog skoka u napadu. Kuzmić je bio smiren i najviši u skoku na drugoj strani i vraća na isti način.

PRVA ČETVRTINA

10' Pogodio je Ognjen Jarmaaz za tri, Bajern je na maksimalnih pet 19:14, a pogađa sa druge strane Kalinić, svojim sedmim poenom smanjuje zaostatak. Neverovatna eksplozija oduševljenja navijača u završnici. Ivanović je bio polovičan sa penala, pogodio je jedan penal, potom došao do lopte i pogodio trojku, Zvezda vodi 20:19, konačan rezultat nakon 10 minuta igre postavio je nakon polaganja Otelo Hanter 20:21.

8' Maik Cirbes je napravio brz faul pri polaganju Otela Hantera, a on je ujedno bio precizan iz igre, a i sa penala - 14:14. Na drugoj strani Vajler Veb još jednom koristi šansu nakon skoka, a pre toga Lučić je blokirao Ivanovića i tako ga sprečio da poentira.

7' Prva nesmotrena odbrana Zvezde, Vajler Vebu u ruke pada ničija lopta nakon greške pri šutu, Kalinić je zakucavanjem zapalio "Pionir" i primorao Trinkijerija da traži minut odmara 13:10. Zbog tehničkih problema sa semaforom usledila je kratka pauza. Cirbes je odlično napravio prostor za Holinsa, a on je bio fauliran - međutim, jedan uspešan penal, za sada malo problema imaju crveno-veli sa penala - 14:13.

6' Cirbes sa penala pogađa, a onda još jedna dobra odbrana sa druge strane, Nemac je izašao na vreme i zasmetao Rubitu, potom još jednom Maik Cirbes polu horogom pogađa za 11:9

5' Luka Mitrović sjajan u napadu, a potom i u odbrani, ali prosuli su tu priliku domaći brzo. Još jedna dobra odbrana i mala nesmotrenost gostiju. Rubit je bio tri sekunde u reketu.

4' Povredio se Kuzmić, čini se da je problem sa prstom, ušao je Cirbes. Odmah Lučić to kažnjava trojkom - 6:8. Potom je Volden bio delimično uspešan sa penala za 9:6 Bajerna. 

3' Pogodio je Kej-Si Rivers. Usledilo je nekoliko napada bez koša, a onda fantastična kontra i dodavanje za Kalinića preko celog terena. Košarkaš Zvezde bio je fauliran, polovičan je bio sa penala - 6:5.

2' Dešon Tomas pogodio je trojku za goste, odmah odgovara na drugoj strani Ognjen Dobrić uzvraća istom merom.

1' Tvrda utakmica na početku. Nikola Kalinić otvara meč poenima za Zvezdu - 2:0.

UOČI MEČA

Zvezda u dosadašnjem toku sezone ima šest pobeda i devet poraza, dok tim Andree Trinkijerija ima pobedu više i poraz manje. Tim koji sa klupe predvodi Dejan Radonjić, bivši trener Bajerna, ima tri pobede i dva poraza u dosadašnjem skoru, a večeras ćemo u Pioniru videti mnoga poznata lica.

Kej-Si Rivers i Kori Volden bili su deo Zvezde, dok su Vladimir Lučić, Ognjen Jaramaz i Andrea Trinkijeri bili su deo Partizana.

Dejan Radonjić spreman je za duel sa nekadašnjim timom.

- Bajern je jako dobar ove sezone, prošle sezone su se plasirali u top 8 i sigurnoimaju ambicije da urade puno toga i ove sezone.Predvođeni su sjajnim Lučićem i velikim brojem izuzetno kvalitetnih igrača ,puni iskustva, atletski jako kvalitetni…Bez obzira na raspored koji je težak svima nama, trudićemo se da izađemo sa velikom enegijom i odigramo dobar meč. Sigurno da će pokazati reakciju naon poraza u Atini, to su radili i ranije, i kao što sam govorio i ranije, to će da se događa svima, oni su nekoliko dana pre toga pokazali svoj kvalitet i drugačiju sliku savladavši prvaka Evrope Efes. U ovakvom broju utakmica, putovanja, mislim da to što se dešava od početka svima, samo treba proći na što bezbolniji mogući način i biti spreman za naredne izazove, rekao je trener Zvezde.

Olimpijakos je zadao težak udarac Bajernu u prethodnom kolu (83:60), a trener nemačkog tima svestan je da ih čeka težak zadatak, a to je na slikovit način objasnio.

Svaka utakmica je velika, imali smo Efes, pa gostovanje Albi. S*anja se dešavaju i bilo je loše veče, ali ostajem uz svoj tim. Neću pokazati prstom ni na koga. Moramo da budemo bolji u svemu. Za 48 sati imamo novu utakmicu, do tada moramo da budemo bolji, rekao je Trinkijeri nakon poraza u Grčkoj.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024