MIJAILOVIĆU NOVI, VIŠEGODIŠNJI MANDAT: Izabrano novo rukovodstvo KK Partizan

Tanjug

16. 12. 2021. u 20:30

OSTOJA Mijailović dobio je novi petogodišnji mandat na mestu predsednika KK Partizan.

МИЈАИЛОВИЋУ НОВИ, ВИШЕГОДИШЊИ МАНДАТ: Изабрано ново руководство КК Партизан

FOTO: N. Paraušić

Kako je saopšteno, Skupština KK Partizan na redovnoj sednici izabrala je novo rukovodstvo, a na funkciji novog-starog predsednika crno-belih, 31 delegat je jednoglasno podržao Mijailovića i tako mu dao novi mandat.

Pred Skupštinom KK Partizan, Mijailovića je za funkciju predsednika predložio Željko Obradović, u svojstvu jednog od delegata.

Upravni odbor ima 19 članova, a novi potpredsednici kluba su Nenad Kovač i Branislav Grujić.

Pored Mijailovića, Kovača i Grujić, Upravni odbor KK Partizan čine: Nebojša Šaranović, Milija Babović, Dejan Čakajac, Kiril Tjurdenjev, Nebojša Iković, Vasilios Papadopulos, Milan Iskrin, Ivan Trifunović, Aleksandar Mihajlović, Ivana Jeremić, Aleksandar Saša Pavlović, Ivan Bajković, Vojislav Lazarević, Slobo Spasović, Bogdan Diklić i Slaviša Putić.

- Podneo sam izveštaj za protekle četiri i po godine. Prihvaćen je jednoglasno izveštaj. Dalji plan su finansije kluba i održivost. Cilj je da se vratimo u Evroligu. Kada smo bili na korak da to uradimo, sprečila nas je korona. To je primarna stvar za naredni period. U Upravnom odboru velikim delom sede najveći srpski privrednici, veliki Partizanovci, rekao je Mijailović na konfrenciji za medije posle meča.

Foto: KK Partizan

Ostoja Mijailović

- Dolazak Zorana Savića i povratak Željka Obradovića su velika stvar, imamo jedan od najboljih stručnih štabova u Evropi, kvalitetan Upravni odbor i Partizanu tek predstoje bolji dani. Obradović i ova naša mlada ekipa sa prosekom od 23 godine, nema taj teret da nešto mora. Daće sve od sebe da ostvare sve ciljeve, ali na nama je da radimo. Naravno, ne mogu da ne spomenem navijače koji imaju svoje predstavnike u Skupštine. Oni su naša velika snaga. Deo novca koji ulazi u klub ulazi sa tribina kupovinom dnevnih i sezonskih karata. Novi mandat sam prihvatio. Nisam previše razmišljao o tome, sada su u klubu ljudi koji vole Partizan i sa kojima mogu da napravim zajedničku budućnost. Imamo tim sa budućnost.

Predsednik Partizana istakao je izgradnju infrastrukture kao jedan od prioriteta.

- Jedan od planova je da sagradimo i krov nad glavom koji nismo imali. Naša deca treba da trniraju pod jednim krovom. Pažljivo smo birali članove UO i praktično svi oni su i sponzori. Tu su Saša Pavlović, Bogdan Diklić. Potpredsednici su Nenad Kovač i Branislav Grujić. Hvala svima koji su učestvovali u radu kluba i koji više nisu članovi UO, oni su bili deo tima koji je spasio klub od stečaja. Pričao sam o tome i ranije. Naš klub je isto pravno lice od 1945. godine, a prekid rada mu je pretio 2017. godine, zaključio je Mijailović.

Mijailović je na mesto predsednika Partizana došao 2017. godine i na tom mestu će ostati i do 2026. godine.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna