"NIKOLA JOKIĆ NAPRAVIO HAOS": Stanite! On je po svakoj statistici najbolji u NBA ligi

Novosti online

16. 12. 2021. u 08:40

KOŠARKAŠI Minesote pobedili su noćas na gostovanju ekipu Denvera sa 124:107, a srpski igrač Nikola Jokić je u poraženom timu zabeležio novi tripl-dabl učinak.

НИКОЛА ЈОКИЋ НАПРАВИО ХАОС: Станите! Он је по свакој статистици најбољи у НБА лиги

FOTO: AP/Tanjug

Jokić je za 34 i po minuta ubacio 27 poena uz 10 skokova i 11 asistencija, šutirao je  11/16 iz igre. Međutim, njegovo sjajno veče nije bilo dovoljno da zaustavi Minesotu.

Srbin briljira iz meča u meč, ali ga nema nigde u razgovorima o najboljim košarkašima u ligi. To je i te kako zasmetalo Zeku Lavu, jednom od najčuvenijih NBA novinara. On se u studiju posvađao sa dva bivša NBA šampiona Kendrikom Perkinsom i Ričardom Džefersonom. 

Oni su tvrdili da su jedina dva kandidata za MVP titulu Stef Kari i Kevin Durent, a Lav se sa tim nije složio. 

 - Stvarno je teško izabrati između njih, pa bih pogledao gde stoje njihovi timovi i glasao bih trenutno za Stefa. Ali moram da kažem da je i više nego glupo što pričamo o ovome kao trci udvoje -  rekao je Lav, koji je nahvalio Jokića!

- Stanite! Nikola Jokić ima 26,5 poena po meču, 14 skokova i 7 asistencija. On šutira 58 odsto, a 66 odsto za dva! Izaberite bilo koju naprednu statistiku, on je po svakoj najbolji u NBA.

Kendrik Perkins je bio protiv toga da Jokić bude MVP lige, pa mu ovi komplimenti na račun Srbina nisu prijali.

- Nagetsi su sa Nikolom Jokićem na terenu na "+14" poena na 100 poseda lopte, a sa njim na klupi su na "-16". Sa Nikolom na terenu Nagetsi su praktično najbojlji tim ikada, a kada je van terena najgori su. Jedini razlog zašto nije u razgovoru oko MVP nagrade je jer su desetkovani Nagetsi loši - dodao je Lav. 

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŽELJKO OBRADOVIĆ OBUKAO DRES DRUGOG KLUBA: Trener Partizana se setio istorijskih momenata od pre 30 godina (FOTO)