"NE OVAKO, MOMČINO, NISMO SE TAKO DOGOVORILI" Dirljivi oproštaji košarkaškog sveta od Stevana Jelovca (FOTO)

Novosti online

06. 12. 2021. u 10:03

KOŠARKAŠ Stevan Jelovac preminuo je juče u Beogradu od posledica moždanog udara.

НЕ ОВАКО, МОМЧИНО, НИСМО СЕ ТАКО ДОГОВОРИЛИ Дирљиви опроштаји кошаркашког света од Стевана Јеловца (ФОТО)

Foto: N. Paraušić

Svetsku košarkašku javnost izuzetno je pogodila smrt mladog košarkaša koji je igrao za brojne evropske klubove, od kojih je poslednji u nizu bio AEK.

Oproštajne poruke su uputili i Crvena zvezda, u kojoj je ponikao, ali i Partizan, kao i brojni srpski reprezentativci.

Bek Panatinaikosa i saigrač iz Crvene zvezde Nemanja Nedović kratko se oprostio od Stevana Jelovca.

- Počivaj u miru, druže - kratko je napisao Nedović.

Foto: Instagram/NEDA1624

I aktuelni MVP Evrolige i plejmejker Anadolu Efesa Vasilije Micić na Instagramu je napisao poruku posvećenu svom prijatelju.

- Počivaj u miru, Jelka - napisao je plejmejker.

Foto: Instagram/VASAMICIC13

Poznati košarkaški menadžer Miško Ražnatović oprostio se od Stevana na društvenim mrežama.

- Zastupao sam mnoge lošije i mnoge bolje igrače od njega. Međutim, nikada nikog takve dobrote. Stevan je jedini, koji je i pored toga što je bio u tridesetima i skoro 13 godina sa mnom, mi stalno persirao, iako sam se strašno bunio protiv toga. I pored ljutnje i kritike, nije odstupao od navike da pri svakom dolasku u kancelariju donese flašu žestokog pića.

Poseban odnos imao je Stevan Jelovac sa Miškovim roditeljima:

- Svaki dolazak iz Novog Sada u Beograd da me poseti se završavao i obilaskom mojih roditelja, u čijem stanu je živeo, dok je igrao u Beogradu. Kao i u vreme njegovog boravka u Beogradu, gibanica moje mame ga je strpljivo čekala. Dobrota i plemenitost koja ga je krasila je bila jedinstvena, i živa sećanja na naše putešestvije kroz Italiju, Tursku, Rusiju, Nemačku, Litvaniju, Španiju, Japan, Grčku... sada bude bolna i teška osećanja.

Poruka za kraj tera suze na oči:

- Ja ne spadam u osobe koje će sada napisati RIP, niti pak u one, koji će pokazati kolika me tuga obuzima dok ovo pišem, jer je moja bol zbog njegovog odlaska zanemarljiva u odnosu na ono što sada prolazi njegova porodica. S druge strane, ja sam sigurno neko ko će naći način da uspomena na Stevana, kao vrhunskog košarkaša i neverovatnu osobu, traje zauvek.

Poslednji pozdrav uputili su i Danilo Anđušić, kao i Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić i srpski trener Zoran Lukić koji je sarađivao sa Jelovcem u Nižnjem iz Novgoroda.

- Ne ovako... Nismo se tako dogovarali. Dečko, momčino... Neka ti je laka zemlja - bio je komentar Lukića, selektora Rusije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)