"POBEDA NAŠIH NAVIJAČA" Obradović: Nismo igrali pametno u napadu, to je ono na čemu radimo na treninzima

V. PRERADOVIĆ

05. 12. 2021. u 17:20

PET minuta pre kraja utakmice u Laktašima obojenim u crno-belo, Partizan je sa deset poena zaostatka za Igokeom bio u naizgled bezizlaznoj situaciji.

ПОБЕДА НАШИХ НАВИЈАЧА Обрадовић: Нисмо играли паметно у нападу, то је оно на чему радимо на тренинзима

FOTO: Igokea

Huk sa tribina dodatno je zaoštrio presing tima Željka Obradovića, do tada uglavnom u podređenom položaju.

Neobjašnjive greške domaćina istopile su minus za samo dva minuta, na liniju slobodnih bacanja stao je mladi Uroš Trifunović, 14 sekundi do isteka vremena pri izjednačenom rezultatu...

- Samo da ga dam - pričao je posle meča šta mu je prolazilo kroz glavu. - Da ostanem smiren, šutnem kao da sam na treningu. Ušlo je prvo, posle je bilo lakše, pa je ušlo i drugo.

Beku Igokee Antabiji Voleru nije ušla ni prva ni druga lopta u poslednjem napadu. Prva za pobedu, druga za produžetak.

- Moja prva impresija je da je Igokea igrala izvanrednu utakmicu i da bi bilo potpuno zasluženo da je pobedila - svestan je Obradović da su se do devetog trijumfa u ABA ligi provukli kroz iglene uši.

- Igokea je dominirala, ali dešavaju se i ovakvi preokreti, u ovom slučaju zahvaljujući našim navijačima. Podigli su tim, ovo je njihova pobeda. Nismo igrali pametno u napadu, to je ono o čemu pričamo i na čemu radimo na treninzima. Neverovatan je podatak da smo postigli četiri trojke u poslednjoj četvrtini, pre toga dve od 20.

Ovakva pobeda imaće pravu vrednost samo ako crno-beli steknu uvid zašto u već odmakloj sezoni izgledaju nesinhronizovano u napadu, suviše individualno, bez kvalitetnih timskih rešenja.

- Nastavićemo da analiziramo zbog čega ulazimo u situacije koje nas dovode do toga da šutiramo brzopleto ili gubimo lopte. Ima tu problema i u odbrani. Težak period je ispred nas, već u utorak putujemo u Francusku - gleda Obradović ka duelu sa Metropolitanom u 6. kolu Evrokupa (sreda, 20.30).

Pre toga, još jedan kratak osvrt na pobedu iz kategorije "verovali ili ne".

- Bilo je i gluposti i kada smo se bacali po terenu, stizali prednost. Ali, kada se tim bori, sve to nekako drugačije izgleda. Žao mi je Igokee, ali takav je sport. Nepredvidiv. 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati