PEŠIĆ DONEO RADOST: Megini reprezentativci rođeni posle Indijanapolisa

Novosti online

18. 11. 2021. u 11:31

NA prvom spisku koji je novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić objavio za novembarski ciklus kvalifikacija za Mundobasket nalaze se dva tinejdžera. Najmlađi potencijalni reprezentativci su prvotimci Mega Mocarta Nikola Jović i Nikola Đurišić, koji, zanimljivo, nisu bili ni rođeni kada je u svom prvom mandatu sa našim nacionalnim timom Pešić osvojio titulu prvaka sveta u Indijanapolisu.

ПЕШИЋ ДОНЕО РАДОСТ: Мегини репрезентативци рођени после Индијанаполиса

Foto: Ivica Veselinov

Jović je ovog leta napunio 18 godina, a Đurišić će tek sledeće godine postati punoletan.

- Kada sam počeo da treniram košarku, san mi je bio da igram u reprezentaciji. Ja sam se oduševljavao Milošem Teodosićem, obožavao sam da ga gledam i on mi je na neki način bio uzor, heroj mog detinjstva. Nadam se da ću imati priliku da ga upoznam, a mogućnost da sa njim budem u istom timu za mene je nestvarna – rekao je Jović, a svoju prvu reakciju kada je saznao da se nalazi među Pešićevim izabranicima preneo je i Đurišić:

- Bio je to šok za mene, onaj najpozitivniji mogući. Naći se na spisku sa takvim košarkaškim imenima mi zaista mnogo znači, a posebno jer je poziv stigao od takvog trenera kao što je Svetislav Pešić. Igranje za reprezentaciju je nešto najbolje što može da se desi jednom sportisti. Znam koliko je to važno, jer je i moja mama bila reprezentativka u odbojci i zato ću, ako mi se ukaže šansa, dati sve od sebe da opravdam očekivanja – konstatovao je Đurišić.

I Jović i Đurišić su još prošle takmičarske godine debitovali u seniorskom timu Mege, a ove sezone dobili su mnogo značajnije uloge. O tome svedoči i statistika po kojoj Jović na terenu prosečeno boravi 27, a Đurišić 15 minuta.

- Veoma sam zadovoljan u Megi koja je idealna sredina za razvoj mladih igrača. Dobijam mnogo prostora u igri i iskustvo koje skupljam je dragoceno. Treneri u stručnom štabu mi mnogo pomažu. Greške su sastavni deo igre, pogotovo kada ste mlad igrač, a u Megi i kada grešim, ja dobijam priliku da te greške i ispravim, a to je neophodna podrška svakom mladom igraču kome nije lako da se adaptira na prelasku iz juniorske u seniorsku konkurenciju. Imam dosta oscilacija i na tome moram mnogo da radim – objašnjava Jović, a na njegovu priču se nadovezuje Đurišić.

- Imamo vrhunske uslove za rad, a trener Vladimir Jovanović nam je zaista mnogo posvećen. Pomogao mi je da shvatim košarku na drugačiji način, da se ona igra na oba kraja terena. Veliku zahvalnost dugujemo klubu, jer ovaj poziv u nacionalni tim je posledica sistemskog rada i šanse koja se mladim igračima ukazuje u Megi. Bez obzira na to koliko smo talentovani, da nismo dobili dovoljno prostora u igri, ne bismo ni mogli da budemo na oku selektoru Pešiću – objasnio je Đurišić.

Mega Mocart je i ove sezone ubedljivo najmlađi tim u regionu, a Jović, Đurišić i drugovi su u osam dosadašnjih kola upisali tri pobede:

-  Imamo mnogo uspona i padova. Ekipa je zaista mlada, mnogi će se složiti i veoma talentovana, ali često nam se dešavaju prazni minuti. Zato u nastavku sezone moramo da smanjimo oscilacije – istakao Jović.

O planovima i ambicijama za nastavak regionalnog takmičenja Đurišić je rekao:

- Imamo velike ciljeve i želimo da se borimo za plasman među šest najboljih ekipa u ABA ligi, što obezbeđuje učešće u doigravanju. Regionalno takmičenje ove godine je zaista kvalitetno, sa pregršt odličnih igrača i privilegija je za nas mlade da imamo mogućnost da se nadigravamo sa njima, jer posle tako jakih utakmica svi mi postajemo bolji – zaključio je Đurišić.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)