MICIĆ NAPADA SJAJNOG SLUKASA: Efesu neophodna pobeda protiv Olimpijakosa, evropski klasik Barselone i CSKA

V. P.

17. 11. 2021. u 10:33

DVE utakmice 10. kola Evrolige privlače posebnu pažnju - današnji duel Efesa i Olimpijakosa u Istanbulu (18.30) i duel Barselone i moskovskog CSKA u katalonskoj prestonici (21.00).

МИЦИЋ НАПАДА СЈАЈНОГ СЛУКАСА: Ефесу неопходна победа против Олимпијакоса, европски класик Барселоне и ЦСКА

Foto: Printskrin Twitter/@AnadoluEfesSK

Efesu je neophodno da uđe u seriju pobeda nakon najlošijeg starta jednog aktuelnog šampiona u istoriji takmičenja (skor 3-6), dok je Olimpijakos u dosadašnjem delu sezone nagovestio povratak u društvo stalnih kandidata za plasman na fajnal-for (6-3).


U središtu ove bitke biće plejmejkerski dvoboj Vasilija Micića i Kostasa Slukasa.

Srpski reprezentativac i MVP Evrolige i ove sezone predvodi napad tima trenera Ergina Atamana, prosečno beleži 16,9 poena i 4,1 asistenciju. Sa druge strane, Slukas kao trostruki osvajač Evrolige više doprinosi svom timu iskustvom u odlučujućim momentima mečeva. U prethodnih devet utakmica ostvario je učinak od 10,8 poena i 3,7 asistencija.


- Kostas Slukas i Tomas Vokap kreiraju igru Olimpijakosa, Tajler Dorsi je vrstan strelac, Mustafa Fal donosi snagu pod košem, Saša Vezenkov otvara teren šutevima spolja - analizira protivnika Ataman. - Konstantnim promenama odbrane ometaju napade rivala, odlično su ušli u ovu sezonu. Za nas je veoma važno da pronađemo onu sinergiju iz prethodnih godina, sa našim navijačima kao šestim igračem, a ne samo kao publikom. Put do pobede nije posut cvećem. Uspeli smo prošle sezone i uspećemo ponovo.

Foto: Evroliga

Vasilije Micić


U sudaru bivših višestrukih šampiona Evrolige, moskovska "armija" pokušaće da osvoji u dosadašnjem toku neosvojiv teren Barselone. Za razliku od elitnog takmičenja, Barsinu kuću je otključala Valensija u prošlom kolu španskog prvenstva (79:87) i stavila tačku na pobednički niz tima trenera Šarunasa Jasikevičijusa u nacionalnom šampionatu.
U epicentru evropskog "klasika" sa jedne strane biće Nikola Mirotić (16,6 poena po meču), Brendon Dejvis (13,1) i bivši "armejac" Kori Higins (10,6), sa druge Vil Klajburn (16,7), Toko Šengelija (15,4) i Aleksej Šved (10,6). 

Dosadašnji skor Grka i Turaka 21-21

DUEL Efesa i Olimpijakosa biće njihov 43. u ovom veku i doneće prednost jednom od timova u međusobnom skoru. Trenutno su izjednačeni (21-21), ali je istanbulski tim slavio u poslednja četiri susreta.

Evroliga, 10. kolo

Utorak:

Žalgiris - Panatinaikos 76:69
Lion - Real Madrid 74:87
Baskonija - Crvena zvezda 93:74
Bajern - Fenerbahče 71:63
Sreda:
Zenit - Alba 17
Uniks - Olimpija Milano 17
Anadolu Efes - Olimpijakos 18.30
Makabi - Monako 20.05
Barselona - CSKA Moskva 21

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)