NEDOVIĆ O "SUKOBU" SA PEŠIĆEM: Bio sam mlad, splet nesrećnih okolnosti

Novosti online

04. 11. 2021. u 10:59

SVETISLAV Pešić je seo na klupu Srbije, a da li to znači da Nemanju Nedovića više nećemo gledati među "orlovima".

НЕДОВИЋ О СУКОБУ СА ПЕШИЋЕМ: Био сам млад, сплет несрећних околности

foto Evroliga

Bek Panatinaikosa je prošao sve mlađe kategorije Crvene zvezde, bio je ljubimac navijača i velika nada kluba, međutim, dolaskom Pešića na mesto trenera njegov status se promenio.

Nije dobijao priliku da igra onoliko koliko je želeo, pa njegov odnos sa iskusnim trenerom nije bio idealan, štaviše, jedno vreme se pominjalo i da je došlo do sukoba na relaciji iskusni stručnjak i Nedović.

Međutim, Nedović ne razmišlja puno o prošlosti, nada se boljoj budućnosti...

- To što je bilo u prošlosti, to je bio splet nesrećnih okolnosti, a i ja sam bio mlad, naravno da sam mogao bolje i očekivao više. To je sve iza nas, sada smo u službi reprezentacije, što je iznad svega - rekao je Nedović za Sport klub.

Nedović je otkrio da je već obavio razgovor sa novim selektorom Srbije.

- Čuli smo se pre otprilike nedelju dana i bio je to pozitivan razgovor. Malo smo pričali o ovom problemu koji sam imao, i o prozoru koji dolazi – biće teško da se odazovem, iako imam veliku želju. On želi da se ja polako vraćam u reprezentaciju, to želim i ja, tako da se radujem saradnji - kaže srpski košarkaš.

Podsećanja radi, Pešić je kao trener Zvezde trpeo pritisak navijača zbog Nedovića, koji je tada nagoveštavao veliki potencijal. Kasnije je Nemanja otišao u Lijetuvos Ritas, pa u NBA.

- Njegov angažman u NBA je nebitan, to mi previše ne znači. Danas u Americi mogu da igraju i manje kvalitetni igrači, a pravi NBA igrači su Divac i Stojaković. Njih dostići dug je put. Njegov razvoj je shodno potencijalu očekivan, uvek se znalo da je talentovan, ali ja nisam mogao da čekam kad će da dođe do izražaja. Nije ostao da igra u Zvezdi iako je imao talenat i mladost, smatram da mora još da radi da bi postao igrač - komentarisao je Nedovićev razvoj Pešić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati