BOLONJA 1992, PA TURK 2021: Željko Obradović će tek drugi put voditi crno-bele u Beogradu u međunarodnoj utakmici

G. KELIĆ

27. 10. 2021. u 10:00

PREMIJERU na domaćem parketu u regionalnoj ligi košarkaši Partizana imali su protiv SC Derbija i više nego uspešno su je položili.

БОЛОЊА 1992, ПА ТУРК 2021: Жељко Обрадовић ће тек други пут водити црно-беле у Београду у међународној утакмици

FOTO: V. N.

Danas će se igrači i trener Željko Obradović svojim pristalicama u Beogradu pokazati i na evropskoj odiseji, pošto u okviru drugog kola grupe A Evrokupa u dvoranu "Aleksandar Nikolić" stiže Turk telekom (20.30). Interesantno, legendarnom stručnjaku će to biti tek druga međunarodna utakmica na klupi crno-belih koju će voditi u našoj prestonici, a prva je bila protiv Knor Bolonje, 12. marta 1992. (78:65).

Posle uspešnog otvaranja drugog po snazi evropskog takmičenja na gostovanju Hamburgu (106:97), "valjak" želi da protiv turskog tima produži seriju i ostane nepobediv. Najtrofejniji evropski trener će se prvi put u karijeri domaćoj publici predstaviti u ovom takmičenju, a posle 29 godina će ponovo predvoditi najdraži tim u evropskoj misiji kod kuće. Tada je kao iznuđeni "domaći teren" u skoro svim susretima bila Fuenlabrada, a sada će izaći pod svodove nekadašnje hale "Pionir".

Odlična uvertira pred ovaj duel bio je okršaj sa Krkom prošle subote na istom mestu, pošto je slovenački tim u dupke punoj dvorani kući ispraćen sa 47 razlike, što predstavlja jednu od najubedljivijih pobeda u istoriji ABA lige (92:45). Ne dovodi se u pitanje važnost navijačke podrške ni ovog puta, što ističe i Obradović.

- Prva utakmica pred našim navijačima u Evrokupu je i obaveza više da nastavimo u istom ritmu kao što smo igrali dosad, što znači najborbenije i do poslednjeg atoma snage. Ekipa Turk telekoma je imala nekoliko veoma dobrih utakmica, istina je da su odigrali nešto slabije u pojedinim mečevima, ali su otvorili Evrokup na veoma dobar način. Mnogo stvari odlučuju, ali naša agresivnost od prve do poslednje sekunde je nešto što je najvažnije - podvukao je strateg našeg tima.

Tim iz Ankare je na startu takmičenja slavio protiv francuskog Metropolitana (73:65), dok u domaćem prvenstvu prikazuje toplo-hladne partije (dve pobede i tri poraza), a u Beograd dolaze posle teškog poraza od Petkima.

U organizaciji napada sve polazi od dvojice bekova koji imaju pozamašno evroligaško iskustvo iza sebe - Aleksa Pereza i Erona Herisona, pa će ključ pobede biti u zaustavljanju tog tandema, kao i pik-end-rol igre sa nekadašnjim centrom Mornara Oktavijusom Elisom.

- Želimo da nastavimo pobednički niz - ističe Nemanja Dangubić.

- U goste nam dolazi iskusna ekipa i sigurno ćemo napraviti dobru pripremu, kako bismo došli do još jednog trijumfa. 

Herison: Čast je igrati protiv Željka

PRETNjA broj jedan za crno-beli tim biće Eron Herison, koji je prošle sezone nosio dres grčkog Olimpijakosa, a u uvodu ovog duela ističe jednu stvar.

- Veoma sam uzbuđen što ću se naći u jednoj takvoj atmosferi i biti u prilici da igram protiv velikog trenera kao što je Željko Obradović. Uzbuđen sam i što ću igrati protiv Kevina Pantera. Ovo je jedan od mečeva za koje živim. Doći ćemo i igrati koliko možemo, boriti se do poslednje sekunde - naglasio je Herison.

BONUS VIDEO - Novak u društvu supruge i dece vozio bicikl pored beogradske Beton hale

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 12:28 >> 13:08

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice