SKLONITE SE DA PROĐE MVP: Nikola Jokić razbio San Antonio Sparse (VIDEO)

Novosti online

23. 10. 2021. u 06:12

NAJBOLjI košarkaš prošle sezone u NBA ligi Nikola Jokić, već posle dve utakmice u jubilarnom izdanju nalitetnije lige sveta pokazao je daa se neće lako odreći titule MVP.

СКЛОНИТЕ СЕ ДА ПРОЂЕ МВП: Никола Јокић разбио Сан Антонио Спарсе (ВИДЕО)

FOTO. AP

Srpski centar je pre dva dana vodio tim iz Kolorada do pobede na premijeri u Finiksu (27 poena, 13 skokova), a večeras se potpuno razgoropadio protiv žilavih San Antonio Sparsa koje je gotovo sam pobedio - 102:96.

Nagetsi su vodili tokom većeg dela susreta, ali praksa je bila sledeća. Kada bi trener Majk Meloun odmarao Džokera, San Antonio bi se rezultatski vraćao, a kada bi se Somborac obreo na parketu, prednost domaćina bi rasla. Jokiću je izgleda prvo poluvreme poslužilo za postizanje radne temperature (13 poena, pet skokova, tri asistencije), dok je u drugom potpuno eksplodirao i praktično šutirao bez greške kada je bilo najpotrebnije.

U trećoj deonici bio je devojka za sve. Ubacio je devet poena, krao lopte, lupa rampe, delio asistencije... Početkom odlučujućeg perioda, Nagetsi su imali problema u napadu, spojili tri minuta bez poena, da bi se sa povratkom Jokića na teren situacija promenila. Nastavio je da muči čuvare neuhvatljivim parabolama koje su pogađale dno mrežice, te 11. put u karijeri okončao meč sa više od 30 poena i više od 15 skokova. Greg Popovič je u neverici gledao svoje pulene kako statiraju. Na kraju je Jokić imao 32 poena, 16 uhvaćenih lopti, sedam asistencija i šut iz igre 14/19. Dakle, već u drugom meču je podigao lestvicu, a tek ga čeka punjenje kolone sa asistencijama dvocifrenim brojkama.

FOTO. AP

Denver je uoči poslednjeg minuta imao četiri poena prednosti (100:96), uspeo da odbrani napad, a Monte Moris je pogotkom sa distance konačno srušio uporne Sparse. Koliko je Jokić bio dominantan u odnosu na ostatak ekipe govori podatak da niko od njegovih saigrača nije prebacio brojku od 13 poena. Moris, Barton i Grin su imali 13, 12, odnosno deset poena i to su uz Jokića bila jedina trojica dvocifrenih.

Epizodista Fakundo Kampaco je upisao osam poena, četiri skoka i tri asistencije, a nije propustio priliku da publiku razgali potezima kojima je oduševljavao ljubitelje košarke u Evropi igrajući za Real Madrid.

Zapaženu partiju u porazu svojih Tandera imao je Aleksej Pokuševski. Hjuston je razbio Oklahomu 124:91, a Srbin je za 16 minuta ostvario učinak od deset poena, sedam skokova i dve asistencije uz šut iz igre 4/9. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)