SJAJNA IGOKEA NANELA PRVI PORAZ ZVEZDI U ABA LIGI: Crveno-belima ne prijaju Laktaši, odbrana zakazala u prvom poluvremenu

Č. V.

10. 10. 2021. u 20:47

KOŠARKAŠI Igokee naneli su prvi poraz Crvenoj zvezdi u ABA ligi. Meč u Laktašima je završen sa 75:68 u korist domaće ekipe.

СЈАЈНА ИГОКЕА НАНЕЛА ПРВИ ПОРАЗ ЗВЕЗДИ У АБА ЛИГИ: Црвено-белима не пријају Лакташи, одбрана заказала у првом полувремену

FOTO: KK Igokea/Nikola Vuruna/ABA liga

Niko nije očekivao da će se ovo desiti, posebno nakon odličnog početka sezone za crveno-bele i sjajne pobede protiv Makabija u Tel Avivu. Ipak, Dragan Bajić je ponovo idealno pripremio utakmicu.

Pitanje pobednika je praktično bilo rešeno posle prvog poluvremena kada je Igokea imala velikih 22 poena prednosti - 44:22.

Očekivala se reakcija izabranika Dejana Radonjića u drugom delu meča i do toga je i došlo. Prišli su gosti u jednom momentu i na minus pet, ali snage za preokret nije bilo.

Loše je Zvezda šutirala na ovoj utakmici, tek 6/21 za tri poena. Treba reći da u prvom poluvremenu nisu nijednom bili precizni van linije 6,75 - 0/10.

Ne prijaju Zvezdi Laktaši pošto je ovo bio treći vezani poraz šampiona ABA lige na ovom parketu. Igrač utakmice definitivno je bio Aleksa Radanov koji je upravo iz redova crveno-belih stigao u Igokeu.On je meč završio sa 14 poena i sedam asistencija.

Tim iz Republike Srpske je ujedno prvi tim ove sezone koji je Beograđanima prebacio 70 poena.

Jedino efikasniji od njega u pobedničkom timu bio je Antabija Voler koji je postigao 15 poena. Na drugoj strani Nikola Kalinić je upisao 16 poena, dok je Luka Mitrović brojao do 13.

I jedna i druga ekipa sada imaju učinak po 2-1. Jedine neporažene ekipu posle tri kola su Partizan i Cibona, dok i Cedevita Olimpija može da im se pridruži ukoliko sutra pobedi FMP.

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a