RADONJIĆ PRED BUDUĆNOST: Čeka nas teška i važna utakmica

Novosti online

04. 10. 2021. u 16:44

KOŠARKAŠE Crvene zvezde očekuje derbi ABA lige protiv ekipe Budućnosti, a trener crveno-belih i pred okršaj sa finalistom regionalnog takmičenja ima glavobolje izazvane kadrovskim problemima u timu.

РАДОЊИЋ ПРЕД БУДУЋНОСТ: Чека нас тешка и важна утакмица

FOTO: KK Krka/Drago Perko/Košarka.si/ABA liga

– Posle utakmice u Istanbulu, očekuje nas duel protiv ekipe Budućnosti sa kojom smo ne tako davno odigrali mečeve za titulu u ABA ligi. Lazića i Vajta neće biti u timu, Cirbes je u izolaciji zbog kovida. Što se tiče Dobrića i Davidovca, njihovo zdravstveno stanje je takvo da ćemo na dan utakmice doneti odluku, da li ćemo i u kolikoj meri moći na njih da računamo – rekao je Radonjić za klupski sajt.

– Na to nam se nadovezala i nova situacija sa Ostinom Holinsom koji je nakon proklizavanja u utakmici sa Fenerbahčeom zaradio povredu i pitanje je da li će moći da odigra utakmicu u ponedeljak – dodao je trener crveno-belih.

Košarkaši Zvezde igraju u ponedeljak od 21 čas u Beogradu protiv Budućnosti, utakmicu drugog kola ABA lige. Beogradska ekipa u duel ulazi posle poraza od Fenerbahčea u Evroligi 57:61.

– Nakon dobrog meča u Istanbulu, potrebna nam je dobra priprema za naredni duel, uz sve okolnosti koje sam naveo, jer kraća rotacija u timu dovodi do znatno većih opterećenja ostatka ekipe. Sa druge strane, to znači i da protivnik može lakše da priprema strategiju u kojoj imamo manje igrača na raspolaganju. Zato svi koji budu igrali moraju da napravi iskorak da pokušamo da odigramo dobar meč i kontrolišemo kvalitet ekipe Budućnosti – naveo je Radonjić.

On je dodao da je Budućnost ove sezone napravila kvalitetan tim, uz povratak trenera Aleksandra Džikića, koji je 2018. godine osvojio ABA ligu sa podgoričkim timom i prekinuo dominaciju Zvezde.

Radonjić je pozvao navijače da pomognu ekipi kako bi dala više od onoga što može u ovoj situaciji.

– I da smo kompletni sigurno bi nas čekao težak meč, a u ovim okolnostima svi segmenti su važni da savladamo izuzetno kvalitetnu Budućnost. Ova utakmica je izuzetno značajna bez obzira što je tek drugo kolo u pitanju, ali videli smo prošle sezone koliko je važna kada je Crvena zvezda izgubila upravo utakmicu druge runde u Beogradu protiv istog protivnika i taj meč je imao mnogo značaja na dalji tok takmičenja – naveo je on.

Zvezda je prošle sezone osvojila titulu u ABA ligi pobedom protiv Budućnosti u finalnoj seriji 3:2.

Sutrašnja utakmica biće 52. u istoriji dva kluba u regionalnom takmičenju, a Zvezda je do sada zabeležila 26 pobeda.

Košarkaš Zvezde Stefan Lazarević rekao je da očekuje tešku utakmicu i da njegova ekopa mora da pronađe dodatnu energiju bez obzira na probleme i odigra dobro kako bi pobedila.

– To će biti lakše uz pomoć publike koju pozivam da dođe u što većem broju. Igramo protiv iskusne, kvalitetne ekipe koja ima najviše ambicije i tako se pripremamo za ovaj meč – naveo je Lazarević.

BONUS VIDEO - NOVAK ZAPEVAO "PUKNI ZORO"! Pogledajte snimak o kom priča Srbija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)