NOVI PROBLEMI ZA ZVEZDU: Bek neizvestan za utakmicu protiv Budućnosti

Novosti online

03. 10. 2021. u 19:37

CRVENA zvezda u derbiju drugog kola ABA lige igra protiv Budućnosti, a trener Dejan Radonjić suočava se sa novim problemom pred ovaj meč.

НОВИ ПРОБЛЕМИ ЗА ЗВЕЗДУ: Бек неизвестан за утакмицу против Будућности

FOTO: KK Crvena zvezda

Naime, pored povređenih Branka Lazića i Erona Vajta koji sigurno neće igrati, te Majka Cirbesa koji je pozitivan na koronu, na povredu se požalio i Ostin Holins.

Američki bek je proklizao na utakmici protiv Fenerbahčea i neizvesno je da li će se naći na parketu.

- Posle odigrane utakmice u Istanbulu, očekuje nas duel protiv ekipe Budućnost sa kojom smo ne tako davno odigrali mečeve za titulu u ABA ligi. I ovoga puta, nažalost moram da počnem od zdravstvene situacije kao i protiv Fenerbahčea. Lazića i Vajta neće biti u timu, Cirbes je u izolaciji zbog Kovida. Što se tiče Dobrića i Davidovca, njihovo zdravstveno stanje je takvo da ćemo na dan utakmice doneti odluku, da li ćemo, i u kolikoj meri moći na njih da računamo. Na to nam se nadovezala i nova situacija sa Ostinom Holinsom koji je nakon proklizavanja u utakmici Evrolige sa Fenerbahčeom zaradio povredu, i pitanje je da li će moći da odigra utakmicu u ponedeljak - počeo je izlaganje Radonjić i dodao:

- Nakon dobrog meča u Istanbulu, potrebna nam je dobra priprema za naredni duel, uz sve okolnosti koje sam naveo, jer kraća rotacija u timu dovodi do znatno većih opterećenja ostatka ekipe. Sa druge strane, to znači i da protivnik može lakše da priprema strategiju u kojoj imamo manje igrača na raspolaganju. Zato svako od onih koji budu igrali mora da napravi iskorak da pokušamo da odigramo dobar meč i iskontrolišemo kvalitet ekipe Budućnosti.

NEIZVESTAN Ostin Holins/FOTO: KK Crvena zvezda/ABA liga

Strateg šampiona ABA lige je pohvalno govorio o Podgoričanima.

- Naš rival, ekipa Budućnosti je ove godine napravila vrlo respektabilan tim pun kvaliteta i iskustva igranja na najvišem nivou. Takođe, povratkom trenera koji je doneo trofej ABA lige jasno su stavili do znanja da su im ambicije najviše!

Na kraju je iskoristio priliku da pozove navijače da dođu u što većem broju i pomognu ekipi da stigne do pobede.

- Zato je jako važno da svi budemo svesni težine zadatka, a da bi odigrali meč iznad granica mogućnosti potrebna nam je velika podrška i svojevrsni “impuls” da damo i više od onoga što imamo u ovom trenutku uz sve probleme. I da smo kompletni sigurno bi nas čekao težak meč, a u ovim okolnostima svi segmenti su važni da savladamo izuzetno kvalitetnu Budućnost. Ova utakmica je izuzetno značajna bez obzira što je tek drugo kolo u pitanju, ali videli smo prošle sezone koliko je važna kada je Crvena zvezda izgubila upravo utakmicu druge runde u Beogradu protiv istog protivnika, i taj meč je imao mnogo značaja na dalji tok takmičenja - zaključio je Radonjić.

Utakmica Crvena zvezda - Budućnost igra se u ponedeljak od 21 sat u dvorani "Aleksandar Nikolić".

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a