OKLAHOMA OTKRILA ZAŠTO JE POKUŠEVSKI ODBIO SRBIJU: Amerikanci od Alekseja prave novog Janisa

Novosti online

26. 09. 2021. u 08:19

Propustio je Aleksej Pokuševski reprezentativno okupljanje ove sezone kako bi se što bolje pripremio za predstojeću sezonu u NBA ligi.

ОКЛАХОМА ОТКРИЛА ЗАШТО ЈЕ ПОКУШЕВСКИ ОДБИО СРБИЈУ: Американци од Алексеја праве новог Јаниса

Foto: AP

Prošle sezone u Oklahoma siti Tanderima pokazao je koliki je talenat, pa u ovoj franšizi maksimalno rade na njegovom dodatnom napretku.

Kako se sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu polako približava, generalni menadžer Oklahome, Sem Presti komentarisao je napredak koji je Aleksej pokazao tokom pauze, rekao je i da je imao jedan ozbiljan zahtev za njega.

- Želeli smo da bude u potpunosti fokusiran na fizički trening i svoje fizikalije - istakao je Presti.

Kaže menadžer ovog tima da dosta pažnje posvećuje upravo kondiciji mladog Alekseja i želi da dovede njegovo telo u perfektno stanje.

- Kada igrač završi sezonu, posebno kada je mlad kao on i kada na sve to ima veću minutažu, onda mu je potrebno vreme. Treba vremena da se odmori mentalno, fizički, emotivno, kako bi mogao da se vrati na treninge. Sve to je bazirano na podacima koje timovi koriste. Onda kada u predsezoni dođe do određenog nivoa svog tela, želimo na tome da ga zadržimo.

Baš zbog toga se Aleksej nije našao u Letnjoj ligi, pa ni na pripremama sa reprezentacijom.

- Nije bilo potrebe da igra i Letnju ligu. Posebno sa fizičkog gledišta. Ima dosta stvari na kojima treba da radi i na koje smo želeli da bude fokusiran. Smatram da je Aleksej uradio fantastičan posao u svemu tome tokom leta.

Američki novinari su Alekseja uporedili sa dvostrukim MVP-jem NBA lige, Janisom Adetokunbom. Ipak, Sem Presti "spušta loptu" i odbija takva poređenja, iako su obojica u najjaču ligu stigla iz Grčke.

- NJegov put mora da bude postepen i mora da ima kontinuitet, kao i svi ostali naši igrači. Nije važno koliko ima godina, već da maksimalno iskoristi sve što je radio tokom leta. Videćemo na kom je sve to nivou kada počne trening kamp - zaključio je generalni menadžer Oklahome.

BONUS VIDEO

 

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)