NIKOLA JOKIĆ SE RADUJE PETRU: Denver doveo veliko pojačanje iz Evrope

Novosti online

17. 09. 2021. u 23:44

U novu NBA sezonu Denver Nagetsi, koje predvodi MVP lige Nikola Jokić, ulaze pojačani i novim igračem iz Evrope.

НИКОЛА ЈОКИЋ СЕ РАДУЈЕ ПЕТРУ: Денвер довео велико појачање из Европе

Foto arhiva VN

Kako je saopštio sportski direktor kluba iz Kolorada, Tim Koneli, angažovan je osvajač srebrne medalje sa nedavnih Olimpijskih igara u Tokiju, francuski reprezentativac Petr Korneli.


U pitanju je 26-godišnji krilni igrač koji je sa Denverom potpisao ugovor na "dvojnu registraciju", odnosno moći će da nastupa i u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, ali i za filijalu Nagetsa u Razvojnoj ligi, Grand Rapids Gold, koji je u aprilu ove godine postao "podružnica" Jokićevog kluba, a čiji je trener prošlog meseca postao legendarni šuter Džejson Teri.

Korneli, 210 centimetara visoki igrač, nastupao je od 2019. za nekadašnji Pau-Ortez, ekipu koja sada ima naziv Elan Bearne.

U minulom prvenstvu Francuske bio je prilično zapažen - postizao je 14,4 poena, uz 7,9 skokova i 1,5 asistenciju po utakmici, šutirajući sa 54% preciznosti iz igre, a kada se o trojkama radi - sa više nego impresivnih 44,2% uspešnosti.


U reprezentaciji Francuske igrao je, istina, "na kašičicu" na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, pa su mu i proseci bili skromni (1,7 poen i dva skoka po utakmici) na putu ka srebrnoj medalji u Tokiju.


Petr Korneli je od 2013. godine profesionalac, igrao je pet sezona za Le Man, jednu za Pariz-Levaloa i dve za Elan.


Denver Nagetsi su ga izabrali kao 53. pika na NBA draftu 2016, a za njih je te i naredne dve godine igrao u Letnjoj ligi, uz proseke od 5,7 poena, 4,4 skoka i jedne asistencije za skromnih 16 minuta po utakmici.


Nikola Jokić i ostatak ekipe iz Kolorada pripremaju se ovih dana za novu sezonu, koja će početi 19 oktobra i, za razliku od prethodne, u njoj će svaki tim igrati 82 utakmice do plej-ofa, za deset više od minulog šampionata.


Zvanični predsezonski mečevi za NBA klubove počeće 3. oktobra, a u njih će Nagetsi ući i uz dva ranije obezbeđena pojačanja - iskusnog krilnog centra Džefa Grina koji je stigao kao slobodan igrač, te Našona Hajlanda, vrlo zanimljivog plejmejkera odabranog na ovogodišnjem Draftu, kog pored organizacionih sposobnosti odlikuje i prilično dobar dalekometni šut.

BONUS VIDEO Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna