VLADE ĐUROVIĆ PREDOSETIO DUDINU SMRT: Sinoć sam gledao njegov intervju i pomislio da je IN MEMORIAM

Novosti online

16. 09. 2021. u 14:47

ŠIROM sveta se opraštaju od Dušana Ivkovića. Nema mesta na planeti gde je košarka bar sporedni sport da nije znao i voleo našeg Dudu.

ВЛАДЕ ЂУРОВИЋ ПРЕДОСЕТИО ДУДИНУ СМРТ: Синоћ сам гледао његов интервју и помислио да је ИН МЕМОРИАМ

FOTO: N. Skenderija

Bivši i sadašnji igrači i treneri su sa velikim žaljenjem primili tužnu vest.

Među njima i čuveni trener Vlade Đurović, koji za 24sedam otkriva kako je saznao za smrt velikog Ivkovića.

– Supruga mi je rekla jutros kad sam se probudio. Gledao sam prethodne večeri veliki intervju sa njim i u trenutku čak pomislio da je to možda bio “In memoriam”. Ali nije, preminuo je rano jutros…

Đurović se zatim okreće košarkaškim pričama i suživotu sa Ivkovićem, sa kojim je neretko vodio ljute bitke na parketu.

– Nas dvojica smo treneri koji su valjda promenili najviše klubova. Često su naše ekipe igrale jedne protiv drugih. On na klupi Radničkog, ja vodim Šibenku, on trenira Šibenku, ja Budućnost, Duda Olimpijakos, ja Panionios… Bilo je mnogo duela – kaže nam Vlade, pa naglašava nešto po čemu je odnos sa Ivkovićem bio poseban:

– Znate, on je bio vrhunski trener, imao je karijeru iz snova. U vreme dok smo paralelno radili u Atini sinovi su nam se družili. Nas dvojica nismo, kao što smo sa nekim drugim kolegama. Ali, znate, nije baš da se mi treneri mnogo volimo, umemo da se posvađamo, ima tu sujete. A sa Dudom se nikad nisam posvađao, ni sporečkao. Nikada nijedan sukob ili prepirka. Sa njim nikad.

Prisetio se Đurović i zanimljivosti koja ih dodatno povezuje, kao i ljubavi koju je Ivković imao ceo život, a da to nije košarka.

– Mnogo je voleo svoje golubove. Nosio bi ih sa sobom gde god bi išao da radi. A radili smo u brojnim istim klubovima. AEK, Aris, Vojvodina, Šibenka… Obojica smo završili karijere, i sad, umesto da uživa u penziji, Duda ode – zaključio je Vlade Đurović svoje sećanje i uspomene na Dušana Ivkovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a