GOVOR LUDOG SRBINA O KOME BRUJI AMERIKA: Ovo je poruka Grega Popoviča nevernim tomama (VIDEO)

Novosti online

17. 08. 2021. u 21:08

GREG POPOVIČ, čuveni košarkaški trener i selektor reprezentacije SAD, poslao je poruku kritičarima u Americi nakon što je njegova ekipa osvojila zlato na Olimpijskim igrama.

ГОВОР ЛУДОГ СРБИНА О КОМЕ БРУЈИ АМЕРИКА: Ово је порука Грега Поповича неверним томама (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Amerikanci nisu dobro počeli takmičenje u Tokiju, pošto su u prvom kolu izgubili od Francuske, pa su tada krenule žustre kritike od strane domaće javnosti.

U pitanje je dovedena i Popovičeva stručnost, uprkos tome što je tokom bogate trenerske karijere pet puta bio šampion NBA lige.

Javljali su mediji, takozvano analitičari, navijači...

Američki igrači kao što su DŽavejl Mekgi i Drejmond Grin nisu krili netrpeljivost prema kritičnoj javnosti, a Popovičeva reakcija je izostala, sve dok oko deset dana nakon kraja turnira nije otkriven video-snimak iz svlačionice koji je ekspresno obišao američku javnost, a stigao i do pomenutih kritičara.

„Na početku su ljudi govorili zašto je taj i taj u timu, zašto nije došao taj drugi... Šta se desilo sa ovim, zašto je on u reprezentaciji? Svi ti stručnjaci, svi ti koji misle da nešto znaju. Onda su nas razbili i na nekoliko pripremnih utakmica, pa je talas opet krenuo...“, poručio je Popovič svojim izabranicima i nastavio u dahu:

„Svi vi ste prošli kroz sve to, vaše porodice su se žrtvovale kao i vi. Zato sam toliko ponosan što sam deo ovoga. Ovo je najbolji osećaj koji sam ikada doživeo u košarci“.

Na kraju, usledila je jasna poruka kritičarima:

„Samo bih jedno želeo da kažem svim tim ljudima: Kako vam se sada je***o sviđamo?“, glasno je dodao čovek sa nadimkom „Ludi Srbin“.

Nakon toga usledio je aplauz uz veoma pozitivnu reakciju šampiona Olimpijskih igara koji je, podsetimo, u finalu servirao surovu osvetu Francuzima.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BET OLE POKLANJA POTPISAN DRES ALEKSANDRA MITROVIĆA! Saznaj kako do poklona