HUMANITARNA AKCIJA ZA DOKTORKU ANU, MIU I LENKU: Licitacija za dresove sa potpisom Nikole Jokića na Limundu

Z. Rašić

19. 07. 2021. u 19:27

GRUPA Paraćinaca koja živi i radi u Denveru u SAD donirala je košarkaške dresove sa potpisom Nikole Jokićasa a novac će biti uplaćen za lečenje tri sugrađanke iz Paraćina - dr Ane Jaćimović, Mie Žikić i Lenke Jovanović. .

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА ДОКТОРКУ АНУ, МИУ И ЛЕНКУ: Лицитација за дресове са потписом Николе Јокића на Лимунду

FOTO: Privatna arhiva

U pitanju su mlada doktorka koja se bori sa kancerom i devojčice od pet i tri godine, koje pokušavaju da savladaju teške bolesti koje im onemogućavaju da prohodaju i progovore.

- Licitaciju za dresove sam postavio jutros na portal „Limundo“, pa pozivam sve koji vole košarku i žele dres sa Jokićevim potpisom, a ujedno žele da učestvuju u humanom delu, da licitiraju. Pobednik aukcije licitirani iznos uplaćuje u tri podjednaka dela na tri računa koja su otvorena preko Fondacije “Budi human” za Anu, Miu i Lenku. Kada dostavi potvrde o uplatama, dres će mu biti poslat – napominje sagovornik “Novosti”, čije ime i adresa su poznati redakciji, i dodaje da licitacija traje sedam dana.

Budimo humani, pomozimo! Podsetimo, Mia Žikić se bori sa skoliozom kičme koja joj pritiska sve unutrašnje organe, zbog čega nema normalan psiho-motorni razvoj. Ne govori, ne može da sedi sama niti da hoda. Već je imala dve operacije u Turskoj, od kojih je druga bila iznuđena zbog komplikacija nakon preležanog kovida.

Lenka Jovanović boluje od epilepsije i mikrocefalije, ima oštećen vid, a oktobra treba da bude operisana na privatnoj klinici jer jedva može da se održi u sedećem položaju nekoliko sekundi, dok su lekarki Ani Jaćimović (39) sredstva neophodna za skupe biološke i imuno-terapije koje joj pomažu da istraje u borbi sa kancerom u uznapredovaloj fazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)