VREME JE ZA POBEDU: Španija vodi 5:0 protiv Srpkinja na velikim takmičenjima

G. KELIĆ

23. 06. 2021. u 08:00

KUCNUO je čas za pobedu nad Španijom! Košarkašice Srbije će večeras od 21.00, u Valensiji, protiv selekcije domaćina tražiti prolaz među četiri najbolje ekipe na Evropskom prvenstvu, a ujedno i prvi trijumf nad ekipom sa Pirineja.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПОБЕДУ: Шпанија води 5:0 против Српкиња на великим такмичењима

FOTO: FIBA

Španija je malo i neočekivano grupnu fazu završila na drugom mestu, pa je preko baraža stigla na megdan našim devojkama, koje su autoritativno odigrale prvi deo takmičenja i tako imale dva dana odmora pred ovu utakmicu. Meč u kojem će se sastati sa aktuelnim braniocem titule i reprezentacijom koja ih je pobeđivala na svakom velikom takmičenju.

Od 2013. i početka renesanse ženske košarke pod vođstvom Marine Maljković, do danas, Špankinje su bile nepremostiva prepreka za naše devojke. Bolje su bile na šampionatu Starog kontinenta 2013, 2015. i 2019. kao i na OI u Riu 2016.

- Sigurno će biti veoma dobra utakmica, jer se dosada nismo sastajali sa Španijom u četvrtfinalu. Igramo protiv domaćina koji brani titulu, tako da bi trebalo da budemo maksimalno fokusirane na našu igru, pošto neće biti mesta za mnogo grešaka. Svakako da neće biti lako igrati, pošto će cela dvorana navijati za njih, ali opet, ako naš fokus bude na nivou, neće biti problema. Imamo višu ekipu i mislim da će skok biti naša prednost - rekla je Aleksandra Crvendakić.

Amerikanka Ivon Anderson predstavljaće bitnu kariku na ovom meču za naš tim.

- Očekuje nas izazovan duel. Znamo da su utakmice protiv njih uvek veliki mečevi, a iako imaju nešto drugačiji sastav, očekujem da će to biti ona ista stara, velika ekipa. Mi moramo da se izdignemo, spremne da prihvatimo izazov i odgovorimo onako kako smo trenirale i pripremale se sve ovo vreme - zaključila je Andersonova.

ČETVRTFINALE

23. jun

(A) Belorusija - Švedska 18.00
(B) Francuska - BiH 18.00
(C) Belgija - Rusija 20.45
(D) Srbija - Španija 21.00

POLUFINALE

26. jun

Pobednik A - Pobednik - B
Pobednik C - Pobednik D

ZA 3. MESTO

27. jun 18.00

FINALE

27. jun 21.00

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere