STIŽE SIN PEĐE STOJAKOVIĆA: Andrej je visok 198, igra na poziciji krila i Ameri već pišu o njemu

Novosti online

20. 06. 2021. u 08:47

OTAC mu je bio jedan od najboljih šutera u istoriji NBA lige, a on je krenuo svojim košarkaškim putem i sa čuvenim prezimenom na leđima.

СТИЖЕ СИН ПЕЂЕ СТОЈАКОВИЋА: Андреј је висок 198, игра на позицији крила и Амери већ пишу о њему

Foto: N.Paraušić

On se zove Andrej Stojaković (16) i da, u pitanju je sin legendarnog srpskog košarkaša Peđe Stojakovića (44).

Stojaković junior sam se bori za "mesto pod suncem" i po svemu sudeći ima talenat, jer su ga primetili na turniru "Section 7", gde je oduševio izveštače.

"Prvi put gledam Andreja Stojakovića, sina legendarnog Srbina Peđe. Privukao je veliku pažnju. Visok je 198cm, igra na poziciji krila i vešt je. Diplomiraće u klasi 2023", napisao je novinar Trevis Benham uz fotografiju.

Navedeni turnir je ove godine organizovan u Finiksu na "Stejt Farm stadionu" u Glendejlu. Učestvovaće više od 200 srednjoškolaca koji će pokušati da se pokažu u što boljem svetlu i tako dobiju ponude za koledž.

Navodno je Andrej već dobio prvu ponudi i to od univerziteta Kal Poli, odnosno državnog Politehničkog univerziteta u Kaliforniji koji se nalazi u San Luis Obispu.

O njegovom mnogo poznatijem ocu ne treba mnogo trošiti reči, osvojio je NBA titulu sa Dalasom (2011. godine), tri puta je učestvovao na Ol-star mečevima, dva puta pobeđivao u takmičenju u najbržem šutiranju trojki, njegov dres sa brojem 16 je povučen iz upotrebe u Sakramentu. U karijeri je ukupno postigao 13.647 poena (17 po meču), uz 3.782 skoka (4.7 po meču) i 1408 asistencija (1.8 po meču).

U Srbiji ga naravno pamtimo i po nezaboravnim uspesima reprezentacije, zlatu na Eurobasketu 2001 i zlatu u Indijanapolisu 2002. Sada nadolazi novi Stojaković, koji je krenuo Peđinim stopama i neće mu biti lako da na košarkaškom putu nosi svoje prezime...

Stojaković junior je jedno od troje dece Peđe Stojakovića i lepe Grkinje, manekenke Aleke Kamile.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)