MALIŠANI ŽANJU ODLIČJA: Najuspešnija sezona košarkaškog kluba "NS Basket 07"

S. BAJIĆ

01. 06. 2021. u 16:42

KOŠARKAŠKI klub „NS basket 07“, sa jedinstvenom školom košarke, koja objedinjuje rad sa učenicima od prvog razreda osnovne, pa sve do četvrtog razreda srednje škole, u minuloj sezoni ostvario je zapažene uspehe. Od šest takmičarskih ekipa kluba, koje su u ligama pod okriljem Košarkaškog saveza Vojvodine, četiri tima su osvojili medalje.

МАЛИШАНИ ЖАЊУ ОДЛИЧЈА: Најуспешнија сезона кошаркашког клуба НС Баскет 07

VICEŠAMPIONI Generacija učenika do 11 godina koja je osvojila srebrnu medalju FOTO: B.P

 Zlatom se okitila generacija do 16 godina, a tri ekipe su osvojile srebrna odličja, i to do 14, 11  i  10 godina. 

Osim toga, u Novosadskoj ligi, pod nadzorom Košarkaškog saveza grada, dve generacije od 13 i 14 godina su se plasirale na završne turnire a treća, ekipa do 12 godina, osvojila je bronzanu medalju.

- Minula sezona je najuspešnija u istoriji kluba osnovanog 2008. godine- kaže Željko Čubrilo, trener KK “NS basket 07“.- Cilj je da najmlađim sugrađanima, kroz igru i sport učinimo detinjstvo interesantnijim i sadržajnijim. Objedinili smo rad sa mlađim kategorijama u tri osnovne škole, „Jožef Atila“, „Đorđe Natošević“ i „Sonja Marinković“  i trenutno, u svakoj generaciji imamo više od 10 polaznika.

 

- PREPORUKA je da košarka počne da se trenira u prvom ili drugom razredu osnovne škole. U tim polaznim godinama  fokusiramo se na razvoj osnovnih motoričkih sposobnosti. Ako se deca odluče za neki drugi sport, spremni su da pređu na novi teren – kaže Čubrilo, koji je kao igrač učio od čuvenog Željka Lukajića a po završetku Više košarkaške škole u Beogradu bio je trener u novosadskom Radničkom,  Mladosti u Bačkom Jarku i u ŽKK Vojvodina. 

Pored Željka Čubrila sa decom u klubu rade i stručnjaci, Milorad Selimović i Igor Janković a sastavni deo sezone treninga i takmičenja je odlazak na završni, letnji kamp.

- Tradicija je već da idemo u Orašac i sprovodimo projekat “Škole preko raspusta”, gde nastavljamo rad sa decom koja tokom leta treniraju na terenima na „Štrandu“ i u školi “Đorđe Natošević”. Nekim roditeljima i deci taj program rada preko raspusta odgovara, a tu se pokaže koje dete ima karakter i koliko je zainteresovano za sport- kaže Čubrilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za kraljevsku krunu (VIDEO)