EVROLIGA: Micov vodio Armani do trećeg mesta u Evropi!

Novosti online

30. 05. 2021. u 19:45

EKIPA Olimpije slavila je protiv CSKA 83:73 (20:23, 20:11, 20:23, 23:16) i tako svoje takmičenje u Evroligi završila kao trećeplasirana.

ЕВРОЛИГА: Мицов водио Армани до трећег места у Европи!

Foto: N.Paraušić

Italijanski tim je pred meč bio oslabljen neigranjem Datomea i Delejnija, dok je CSKA igrao bez Heketa.

Povela je Olimpija ostvarivši mini seriju od 5-0, međutim CSKA je vrlo brzo izjednačio preko Kurbanova. Tvrda igra viđena je u prvoj deonici koju su Moskovljani dobili sa 20:23.

Olimpija se probudila u drugoj deonici, zategli su Italijani odbranu, a popravljena je i igra sa distance, Šengelija je jedini bio raspoložen kod ruskog tima u tom periodu. 

Na poluvremenu Olimpija je vodila 40:34, a jedini dvocifren na terenu bio je Šengelija sa 10 postignutih poena u ekipi CSKA.

Nastavlja Armani da održava prednost, nakon pet minuta treće deonice imali su prednost 49:45, a Šengelija pomaže CSKA da napravi seriju 8:0. Rodrigez je potom ubacio važnu trojku za Olimpiju i sačuvao minimalnu prednost 60:57 pred poslednjih 10 minuta susreta.

Poenima Vladimira Micova počela je poslednja četvrtina. Za njim su pogađali Morašini i Šilds, pa je milanski tim vodio 11 razlike, što je bila i najveća prednost na meču.

U pobedničkom timu Micov je upisao 14 poena, koliko i Rodrigez, dok je Rol zabeležio 11. 

U ekipi CSKA najefikasniji je bio Šengelija, koji je upisao 18 poena. Pored njega, dvocifren je bio i Vojtman sa 12 poena. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za kraljevsku krunu (VIDEO)