DVA SRBINA U BORBI ZA KRUNU: Počinje Fajnal-for Evrolige u Kelnu

G. KELIĆ

28. 05. 2021. u 08:08

NAJBOLjA evropska košarka dobiće svoju kulminaciju na fajnal-foru Evrolige, koji se od danas do nedelje održava u nemačkom Kelnu. Za pehar elitnog klupskog takmičenja će se u polufinalnim duelima boriti CSKA - Efes i Barselona - Armani.

ДВА СРБИНА У БОРБИ ЗА КРУНУ: Почиње Фајнал-фор Евролиге у Келну

Foto: Evroliga

Na terenu "Lanhes arene" biće mesta i za dvojicu Srba. Vasilije Micić će kao novoizabrani MVP regularnog dela sezone predvoditi turski tim u pokušaju da se domogne prvog evropskog trofeja u istoriji, dok će u "manekenima" iz Milana Vladimir Micov biti u prilici da karijeru upotpuni najvrednijim naslovom.

Teška povreda desnog ramena je sprečila Nikolu Milutinova da se nađe u rosteru CSKA, tako da će on u "civilu" bodriti svoje saigrače u napadu na devetu krunu.

Uloga favorita, barem na papiru, pripada Efesu, od čega ne beži ni prva zvezda tima i čovek koji je obeležio aktuelnu sezonu u evropskoj košarci, Vasilije Micić.

- Veliko je zadovoljstvo biti sa Efesom u završnici. Bilo je teških mečeva sa CSKA ove sezone, ali je važno da shvatimo da smo jak tim i da možemo da odgovorimo izazovima - naglasio je Srbin, dodavši da nagrada za najkorisnijeg igrača Lige predstavlja satisfakciju za četiri godine odricanja, koliko je član istanbulske ekipe.

Međutim, za protivnika će imati iskusnu ekipu koja je osmu godinu zaredom uspela da pronađe mesto među najbolja četiri tima, i koja i pored mnoštvo turbulencija tokom godine, zna kako se pobeđuje.

- Bila je ovo sezona izazova za nas zbog pandemije, povreda i svega, ali kao što sam rekao svojim igračima, kad se to desi, uvek ćete se s ljubavlju sećati tih uspomena i puta koji ste prešli da biste stigli do ovde - rekao je šef "Armejaca", Dimitris Itudis.

Drugi polufinalni par je jednako uzbudljiv, jer se sastaju dve ekipe koje veoma dugo čekaju na trofej, Barselona 11 godina, a Armani čak 33.

- Za nas je biti ovde neverovatna radost - napominje iskusni trener Italijana, Etore Mesina, koji u svojoj riznici ima četiri titule prvaka Evrope.

PETAK

CSKA - Efes 18.00

Barselona - Armani 21.00

NEDELjA

Za treće mesto 17.30

Finale 20.30

Kod Katalonaca, koji su puni kvalitetnih pojedinaca, najviše pažnje će biti usmereno ka Nikoli Mirotiću, članu idealne petorke Evrolige.

- Veoma sam blagosloven što sam ovde. Ne želim da vršim pritisak na sebe, već da svom timu pomognem da bude najbolji. Nisam ništa izgubio time što nisam proglašen za MVP. Niko se ne seća tih individualnih priznanja, bilo bi lepo samo na nekoliko sekundi. Timska titula je ono što se pamti - jasno je Mirotić naveo svoj cilj u Kelnu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)